22 Ağustos 2015 Cumartesi günü açılışı gerçekleştiren XC Bayramören Yamaç Paraşütü yarışmalarının hava muhalefeti nedeniyle ertelenmesi ile paraşütçüler boş vakitlerini Çankırıyı gezerek değerlendirdi.

Çankırı müzesi, Yaren Evi, Tuz Mağarası ve Buğday Pazarı Medresesi’ni gezen paraşütçüler, müzede fosil seksiyonuna ve İnandık Vazosu’na büyük ilgi gösterdi. Yaren Evi’nin otantik havası içinde kültür hakkında bilgi alan paraşütçüler, tuz mağarasına araçla girilmesini şaşkınlıkla karşıladı. İlk defa bir mağaraya araçla girdiklerini belirten paraşütçüler, mağara içini gezdikten sonra duygularını “büyülendik” şeklinde ifade ettiler.

Müze ziyaretleri sonrası kızılcık ekşisi ikram edilen paraşütçüler kızılcık hakkında bilgi sahibi olmak için akıllı telefonlarından kızılcık görsellerini incelemeleri dikkat çekti. Belediye Başkanı İrfan Dinç de Buğday Pazarı Medresesi’nde Çankırı pidesi, gözleme ve ayran ikram etti. Gezi boyunca paraşütçülere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri rehberlik etti.

Bayramören’de devam eden yamaç paraşütü yarışmalarına 20 farklı ülkeden yamaç paraşütü sporcusu katılıyor.