2016 YGS Başvuruları Bugün Son

Milyonlarca öğrencinin girdiği, üniversiteye girmek için girilen yapılan YGS Sınavı başvuruları bugün sona eriyor. 13 Mart 2016 tarihinde ter dökülecek sınav ilk aşaması için başvurular bugün sona eriyor.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) olarak bilinin üniversite sınavına ilk aşaması için bugün başvurular sona erecek. 6 –20ocak tarihleri arasında yapılan başvuruların internet üzerinden 20 ocak saat 23.59 e kadar yapılabileceğini bilinmektedir. Bu tarihten ve saatten sonra yapılan başvurular geçersiz sayılacak, öğrencilerin bir yıl sonra yapılacak olan 2017 YGS sınavını beklemeleri gerecektir. Böylelikle bu yıl için üniversite hayalleri de bir bakıma ertelenecektir. Başvuru ücretlerinin yatırılması içinde son günün 21 ocak saat 17.00 a kadar olduğunun altı çizildi.

YGS Başvurusu Nasıl Yapılacak

Öncelikle sınava girmek isteyen öğrenciler, ÖSYM nin internet sitesi üzerinden online olarak veya başvuru merkezlerinden başvurularını gerçekleştirecek ve daha sonra sınav ücretini yatıracaklardır. Sınav ücretini yatırmayan adayların sınav başvuruları iptal edilecek ve sınava giremeyecektir.