Tunceli'de dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından polis lojmanlarına yapılan saldırıda şehit olan Balıkesirli 21 yaşındaki Özel Harekât polisi Aydın Nazillioğlu'nun köyünde yas var. Acı haberi gece saatlerinde alan anne ve babası, bu sabah uçakla Elazığ'a gitti. Şehit polisin, Bayat köyünde ikindi namazından sonra toprağa verileceği duyuruldu.

Balıkesir'e, son dört günde ikinci şehit ateşi düştü. Altıeylül ilçesine bağlı kırsal Bayat Mahallesi sakinleri, dün gece gelen acı haberle yıkıldı. Şehidin baba evi ve mahalle Türk bayraklarıyla donatılırken yakınları, evin önünde taziyeleri kabul ediyor. Acı haberi alan çok sayıda yakını ve diğer vatandaşlar da mahalleye akın etti. Çocukluk arkadaşları, şehit polisin dev posterini evinin duyarına astı.

Saat 04.00 sıralarında oğullarının acı haberini alan Yaşar ile Asiye Nazillioğlu çifti, küçük oğulları Niyazi ile birlikte İzmir'e gitti. Bu sabah saatlerinde de uçakla Elazığ'a hareket ettiler.

Aydın Nazillioğlu'nun, bir yıllık polis memuru olduğu öğrenildi. Üç çocuklu ailenin ortancası olan şehit polisin, bir hafta önce görev yeri Tunceli'ye gittiği belirtildi. Kendisiyle birlikte Tunceli'de polis olarak görev yapan ağabeyi Hamza Nazillioğlu ile birlikte aynı evde kaldıkları belirtildi. İki kardeşin de bekar olduğunu söyleyen yakınları, 16 yaşındaki en küçük kardeşinse lisede okuduğunu kaydetti.

Bayat Mahallesi İhtiyar Heyeti Azası Mehmet Alkan, şehidin ailesinin kendi yağıyla kavrulduğunu, baba Yaşar Nazillioğlu'nun çiftçilikle uğraştığını söyledi. Şehit polisin Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduğunu belirterek, "Daha sonra Ankara'da eğitim aldı. Ağabeyi Hamza da kardeşi gibi polis memuru. Önce ağabey Hamza'nın tayini Tunceli'ye çıktı. Daha sonra Özel Harekât polisi olan Aydın'ın da tayini çıktı. İki kardeş birlikte orada ev tutup kalıyorlardı." diye konuştu.

Bayat Mahallesi'nin, Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana ilk şehidini verdiğini belirten sakinleri, teröre tepki gösterdi.