Zonguldak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, renkli görüntülere sahne oldu. Vali Ali Kaban’ın koltuğuna oturan Hüseyin Girgin İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Melek Kocasoy, makama oturur oturmaz dondurma istedi. Küçük valinin isteğini talimat kabul eden görevliler, makama dondurma getirdi. Kocasoy, vali koltuğunda dondurmasını yedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni ilk olarak valilik önünde düzenlendi. Törene, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklâl Marşı okundu.

KÜÇÜK VALİ MAKAMA GEÇTİ, İLK İSTEĞİ DONDURMA OLDU

Valilik önündeki törenden sonra geleneksel hale gelen çocukların valilik makamına geçmesi gerçekleştirildi. Kent merkezindeki Hüseyin Girgin İlkokulu öğrencileri, Vali Kaban’ı makamında ziyaret etti. Vali Kaban, koltuğunu, okulun 4. sınıf öğrencisi Melek Kocasoy’a bıraktı.

Vali olarak konuşmasını yapan Kocasoy, okullarının bahçesini düzenleyen Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i telefonla arayarak teşekkür etti. Kocasoy, daha sonra Vali Ali Kaban’dan, kendisine ve arkadaşlarına dondurma istedi. Küçük valinin isteği, salondakileri hem şaşırttı hem de güldürdü. Vali Kaban, geçici vali Kocasoy’un dondurma isteğinin talimat olduğunu belirtti. Özel kalem Müdürlüğü, valinin dondurma talebini yerine getirdi.

Bir süre sonra getirilen dondurmalar, Kocasoy ve arkadaşlarına dağıtıldı. Kocasoy ve arkadaşlarının vali koltuğunda dondurma yemeleri, ilginç görüntülere sahne oldu.