Mersin'de 3 çocuk annesi Nurdan Özbey aile bütçesine katkıda bulunmak için 5 yıl önce başladığı otobüs şoförlüğünü sürdürüyor. Davranışları ile yolcuların takdirini kazanan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 16 bayan şoförden biri olan Özbey, Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından yılın şoförü seçilerek tüm meslektaşlarını gururlandırdı.

Mesleğe ilk başladığı yıllarda, birçok zorlukla karşılaştığını ifade eden Özbey, "Adana'da bayan şoförleri gördüm, çok hoşuma gitti, çok imrendim. Sonra bir araştırma yaptım. Belediyemize müracaat ettim, kabul ettiler. Görevime hevesle başladım." diye konuştu. İlk kontağı çevirdiğinde gözyaşlarına engel olamadığını ifade eden Özbey, şunları kaydetti: "Hatta yolculara hissettirmek istemedim çünkü yolcularda bir güvensizlik vardı. Bayan şoförleri gördüklerinde bir adım geri atıyorlardı. Hiç unutmuyorum, bir amca vardı. Karı koca geldiler otobüsün yanına, teyze bindi amca ayağını geriye attı, ‘Ben kadının kullandığı otobüse binmem, kadın otobüs mü kullanır’ dedi. Bu benim çok zoruma gitmişti. Daha ilk günlerimdi, üçüncü günümdü sanırım. Şimdi çok şükür yaşamıyorum böyle olaylar."

Mesleğine ilk başlarken, eşinin ‘İmkansız, olmaz böyle bir şey’ dediğini söyleyen Özbey "Daha sonra baktı istiyorum, gerçekten istiyorum, daha sonra o da destekledi. Çünkü başka çare yok. Üç çocuk annesiyim. Üç çocuk okutuyorum, ekonomik koşullar da malum. Bir kişinin çalışmasıyla olmuyor. Benim de çalışmaya ihtiyacım var. Şimdi en büyük destekçim eşim çocuklar olduktan sonra bir anne olarak anladım ki ben diye bir şey yok, sadece çocuklarım var. Annelik çok farklı bir duygu." ifadelerini kullandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından yılın şoförü seçilen Özbey, ödülünün anneler gününe özel bir hediye olduğunu kaydetti.
Mesleki başarısının ardındaki gizli gücün kendisine güvenen ve destek veren insanlar olduğunu gözleri dolarak anlatan Özbey, şöyle konuştu: "Otobüsü kullandığın zaman tabi ki kontak aç, gaza bas gibi düşünüyoruz ama öyle değil. Arabanın yağına, suyuna bakmak, arızası olduğunda ne olduğunu anlamak, sorunu çözmeye çalışmak gibi şeyleri var. Çalışma arkadaşlarımız bize çok yardımcı oldular, çok desteklerini gördük, kabullendiler bizi. İşyerinde ayın çalışanı oldum. Daha sonra Emniyet tarafında Trafik Haftası’nda yılın şoförü seçildim. Başkanımızın desteği olmazsa zaten biz yapamayız. Bizim yaptığımız işin en büyük destekçisi Başkanımız. Bayanlara destek olduğunu biliyoruz. Bizlerle gurur duyduğuna inanıyoruz."

Otobüs şoförü Özbey'e ailesi de büyük destek veriyor. Annesinin mesleğinin zor olduğunu ve onunla gurur duyduğunu dile getiren kızı Kardelen Özbey, "Zorlu bir meslek, onunla gurur duyuyoruz. Sonra bu ödülü aldı çok daha gurur duyduk. Arkadaşlarıma annemin belediye otobüsü şoförü olduğunu anlattığım zaman herkes önce şaşırıyor. Zamanla ben de alıştım annem de alıştı. Annemin dediği gibi gurur duyulacak bir meslek ve bunu başarabiliyorsa onun için iyi bir şeydir ve ben başardığına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kadın istihdamına büyük önem verdiklerini ve bayan şoförler sayesinde vatandaşla daha sıcak diyalog kurabildiklerini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise şunları kaydetti: "Mersin'de bayan şoförümüzün ödül alması bizi onurlandırdı. Bayanlarımızın vatandaşımızla kurduğu ilişkiden, trafik kurallarına uymalarından, erkeklere göre daha dikkatli davranmalarından dolayı mutluyuz. Sayılarının artmasını diliyoruz."