34 kişinin öldüğü katliam ile gündeme gelen Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde polis, eğitim noksanlıklarını denetleme bahanesiyle 8 kurum temsilcileriyle birlikte bir dershaneye baskın düzenledi. Veliler, polisin 34 kişinin hayatını kaybettiği Suruç katliamını gerçekleştirenlere yardım ve yataklık yapanlara değil de başarılarıyla bilinen dershaneye baskına gitmesine tepki gösterdi.

Şanlıurfa Valiliği'nin yazılı arama kararıyla yapılan baskında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri öncülüğünde Milli Eğitim, Tarım ve Hayvancılık, Sağlık, Belediye İmar Müdürlüğü ve Maliye görevlileri hazır bulundu. Aydın Mahallesi'ndeki Feza Dershanesi'ne sabah saatlerinde bir polis zırhlı aracı, 1 dolmuş ve diğer kurumlara ait 3 araçla konvoy halinde öğrenciler deste iken denetime gelindi.

Dershaneye uzun namlulu silahlarla polislerin de gelmesini 'bir algı operasyonu' olarak niteleyen Feza Dershanesi Şube Müdürü Mehmet Karageçili, "Burası eğitim kurumu, biz bu kurumda her gün şehit haberlerinin geldiği ve gözyaşının dinmediği bu sıkıntılı bölgede yetiştirdiğimiz ve mezun edip üniversite kazanmasına vesile olduğumuz binlerce öğrencimizi tekrar bu topraklara doktor, mühendis, öğretmen, avukat v.s. olarak gelmesi için çaba harcıyoruz. Biz zaten Milli Eğitim denetiminde olan bir kurumuz." açıklamasında bulundu.

Dershaneye yapılan polis baskınına tepki gösteren öğrenci velileri ve öğrenciler de Şanlıurfa’da terörün katlettiği canların acısı henüz unutulmamışken polisin eğitim kurumlarına baskın yapmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.