Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaklaşık 3 gündür çıktığı tarihi Çınar ağacından inmeyen kediyi kurtarmak için 15 itfaiye personeli 4 araç ile seferber oldu. Ağacın ucundaki dalda duran kediyi kurtarmak için branda serildi. Tazyikli su ile düşürülmek istenen kediyi kurtarma çalışmasından üçüncü günde de sonuç alınamadı.

Ereğli şehir merkezinde bulunan İnönü Parkı'nda bulunan tarihi Çınar ağacına çıkan kedi olduğu ihbarını alan itfaiye müdürlüğü 4 araç ve 15 personel ile parka geldi. Kedinin ağacın en yüksek noktasındaki dalın ucunda olması sebebiyle ağaca çıkılarak kurtarılması mümkün olmadı. Bunun üzerine sulama yönetimi ile kedinin ağaçtan inmesine çalışıldı. Ancak sıkılan su kedinin olduğu dala yetişmeyince 32 metre merdiveni bulunan itfaiye aracı parka getirildi. Merdivene çıkan görevlilerin sıktığı su ile kedi ağacın orta kısmına düştü. Yeniden ağaç dibinden yapılan su sıkma çalışması başlatılırken, yaklaşık yarım saat süren kurtarma çalışması sonuç vermedi. Çalışmanın sonlandırılması ile birlikte itfaiye ekipleri parktan ayrılırken, yediği suyla ıslanan kedi ise başka bir dalın üzerine yatarak beklemeye devam etti.

Kurtarma çalışması ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, gelen yoğun ihbar nedeniyle duyarsız kalamadıklarını ve kurtarma çalışması yaptıklarını söyledi. Yaklaşık 3 gündür sürekli olarak kediyi kurtarmak için ekiplerin parka geldiğini kaydeden Ateş konuşmasında "İnönü parkında kedi ihbarı aldık. 3gündür arkadaşlarımızı buraya gönderiyoruz. Her seferinde ulaştığımızda kedi biraz daha yukarıya çıkıyor. Gördüğünüz gibi Çınar ağacı. Arkadaşlarımız su vurarak branda açmak suretiyle indirmeye çalıştık. Ancak olmadı. 32 metrelik aracımız ile su vura vura pürüverize suyla indirmeye çalışacağız. Kedinin yaralanması yok. Ancak vatandaşların ihbarının çok olmasından bizlerde duyarsız kalamadık bu konuda. 2-3 araç ve yaklaşık 15 personelle birlikte buradayız." dedi.

Kurtarma çalışması sırasında parktan geçen bazı vatandaşlar ise "Askerlerimiz ölüyor. Bırakın kedi ile uğraşmayı. O kendi kendine iner." diyerek çalışmaya tepki gösterdi.