Kayseri’de yaşayan 55 yaşındaki Metin Acar, 40 önce meyve toplamak için çıktığı ağaçta dalın çarpması sonucu sağ gözünde oluşan batma nedeniyle görme yeteneğini kaybetti. Sol gözüyle idare eden Metin Acar, geçirdiği başarılı operasyon sonrasında artık sağ gözüyle de görmeye başladı.

Metin Acar, 15 yaşında iken sağ gözüyle görme yeteneğini kaybetti. Kayseri’nin Serinyurt köyünde ikamet eden Acar, meyve toplamak için Alıç ağacına çıktı. Arkadaşına dalı uzatacak, o da meyveyi koparacaktı. Bu sırada arkadaşının dalı elinden kaçırmasıyla bir anda sağ gözüne dal çarptı. Gözünde oluşan batma nedeniyle görme yeteneğini kaybetti. Birkaç doktora gittiler ama yeniden görebileceği garantisi verilmeyince ameliyata yanaşmadı. O dönemde bir çare bulamayan Metin Acar, 40 yıl sonra Acıbadem Kayseri Hastanesi’ne gözü için başvurdu. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış’ın kendisini ameliyat ettikten sonra sağ gözüyle görme yeteneğine yeniden kavuştu. Acar, 40 yıl sonra sağ gözünü de kullanmaya başlamasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Acar’ın muayenesinde sağ gözünde komplike katarak ve yapışıklık ile göz içindeki sıvıda kirlenme tespit ettiklerini belirten Prof. Dr. Özkırış, “Lokal operasyonla gözdeki yapışıklıkları açtık. Katarakt temizlendi ve göz içindeki sıvı ile göz zarları temizlendi. Son derece başarılı bir operasyon sonrası görme yetisi düzeldi. Sol gözünü kapatsa dahi 40 yıldır görmeyen sağ gözü ile bütün işlerini yapabilir duruma geldi” dedi.

Acar, operasyondan bir gün sonra günlük işlerini yapabilir şekilde hastaneden taburcu oldu. İlaçlarını düzenli şekilde kullanacak ve kısa bir süre içinde ‘sağ gözünün’ 40 yıllık kaybı tamamen tarihe karışmış olacak.