Edirne Valiliği tarafından 5 bin TL aylık maaş verilen at çobanı mesaiye başladı.

Sahipleri tarafından çalıştırıldıktan sonra sokaklara bırakılan atlar il merkezini mesken tutuyor. Aç kalan atlar karınlarını doyurmak için parklarda, bulvarlarda, Cadde ve sokaklardaki yeşil alana giriyor. Atların yola çıkmaları nedeniyle zaman zaman il merkezinde trafik kazaları meydana geliyor. Konuya köklü çözüm bulmak isteyen Edirne Valiliği aylık 5 bin TL’lik maaş vererek bir at çobanı tuttu. Edirne merkeze bağlı bir köyde ikamet eden, güç şartlar altında hasta oğluna bakmak zorunda kalan Fedai Gülsüm, bundan sonra atların çobanı olarak görev yapacak.
Fedai Gülsün eşiyle birlikte mesaiye başladı. Şükrüpaşa Mahallesi’ne başıboş atların dolaştığı bilgisini alan Gülsün, harekete geçti. Görevlilerin de yardımıyla birlikte burada bulunan atların bazıları yakalandı.
Fedai Gülsün, şehir merkezinde dolaşan başıboş atları teker teker yakalayarak il merkezi dışında bulunan barınağa taşıyacak. Bu işe çok ihtiyacının olduğunu belirten Fedai Gülsün, şehir merkezinde dolaşan başıboş atları yakalayarak barınma evine götüreceğini söyledi.Orada bakımı ve beslemesini yapacağını kaydeden Gülsün, “Atları gördüğüm yerde toplayacağım. Bir araca yükleyip onları barınma yerine götüreceğim. Yevmiye ile çobanlık yapıyordum. Bu işe de çok ihtiyacım var. Bize bu görevi verdiği için sayın valimizden Allah razı olsun.” dedi. Köy çocuğu olduğunu ve küçüklükten beri atlarla ilgili olduğunu anlatan Gülsün, bu konuda yeterli birikime sahip olduğunu kaydetti.