Edirne’de başıboş atların toplanması için valilik tarafından tutulan 5 bin TL maaşlı at çobanı, sağlık sorunları nedeniyle iş bıraktı. At bakıcısının yerine valilik aynı ücretle yeni bir çoban tuttu.

Edirne şehir merkezinde çok sayıda sahipsiz at dolaşıyor. Karınlarını doyurmak için parkları, cadde ve sokak aralarındaki yeşil alanları seçen atlar gün içerisinde sürekli yer değiştiriyor. Ana güzergahlara aniden çıkan atlar yaya ve araç trafiğini tehlikeye düşürüyor. Yaşanan kazalarda sürücüler hayati tehlike atlatırken atlar da telef oluyor.

Başıboş atların şehir merkezinden toplanması amacıyla köklü çözüm bulmak isteyen Edirne Valiliği, 5 bin TL ücretle merkeze bağlı Değirmenyeni Köyü’nde yaşayan ve çobanlık yapan Fedai Gülsün’ü tutmuştu. 2 hafta önce işe alınan Gülsün, geçen süre içerisinde şehir merkezinden 14 atı topladı. Toplanan hayvanlar valilik tarafından tutulan bir barınağa alındı. Fedai Gülsün, burada topladığı atların beslenmesini ve bakımını yaptı. Ancak dizlerinden sağlık sorunları yaşayan Gülsün, görevine yerine getiremeyeceği gerekçesiyle işi bıraktı.

Bunun üzerine valilik aynı ücretle bir başka çobanla anlaştı. Yeni çoban barınakta toplanan hayvanlara bakmaya başladı.