Bugün Türkiye genelinde saat 10.36 sıralarında yaşanan elektrik kesintisi Balıkesir'de de hayatı felç etti. Trafik lambaları çalışmayınca büyük kargaşa yaşandı. Esnaf büyük sıkıntı çekti. Özellikle eczane ve berberler uzun süre karanlıkta kaldı. Yaklaşık 5 saat sonra şehrin bazı noktalarına elektrik verilmeye başladı.

Trafik polisleri, özellikle şehir merkezinin ana noktaları olan tarihi gar ve valilik önünde trafik akışına yardımcı oldu. Karanlıkta kalan esnaf, işyerlerinin önünde elektriğin gelmesini bekledi. Saat 10.36 sıralarında kesilen elektrik, yaklaşık 5 saat sonra, 15.45'te şehir merkezinin bazı noktalarına tekrar verildi.

Balıkesir AFAD yetkilileri, kesinti sebebiyle il genelinde kendilerine ulaşan herhangi bir ciddi durum olmadığını söyledi. Berberler, terziler, internet kafeler ve fatura tahsilat vezneleri gibi birçok işyeri, işlerine ara vermek zorunda kaldı. Bazı işyerleri, jeneratör yardımıyla kesintiye karşı önlem aldı. Sıkıntının yaşandığı yerlerin başında eczaneler geldi. İlaç almaya giden vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı.