Kars Kalesi'nde bulunan bölgenin en yüksek bayrak direği, bayrağına bugün kavuşuyor. Yaklaşık 2 aydır halatının kopması ile bayrak asılamayan direğe il dışından getirilen 50 tonluk vinç ile ulaşılacak.

Ermenistan'ın Başkenti Erivan'dan da görüldüğü iddia edilen bayrak için yerel ve ulusal basında çıkan haberler üzerine Valilik çalışma başlatmıştı. Kars Valiliği çalışmalar neticesinde dün akşam saatlerinde il dışından getirilen 50 tonluk vinci kaleye çıkarttı. İlk olarak vincin bayrak direğine ulaşması için yer çalışmasının yapıldığı alanda bugün son çalışmalar yapılacak ve bayrak göndere çekilecek.

Kars Müze Müdürlüğü'nden Sanat Tarihçi Üniver Solaklıoğlu, vinci Ardahan'ın Posof İlçesinden getirdiklerini söyledi. Bayrak direğinin yüksek olmasından dolayı yapılan işin zor olduğunu kaydeden Solaklıoğlu, "Bugünkü çalışmamızda vinci bayrak direğinin bulunduğu alana yerleştirmemiz gerekiyordu. Bunu gerçekleştirdik. Daha sonra yaklaşık 80 metreye kadar olan yüksekliğe ulaşacağız" dedi.

Müze Müdürlüğü'nden 8 kişi olmak üzere toplam 15 kişi ile çalışma yürüttüklerini ifade eden Solaklıoğlu, "Sabah saat 9 gibi vince takozlar ve son parça yerleştirilip saat 13 gibi işlem başlayacak ve akşam saat 17 gibi bayrağımızı göklerde göreceğiz" diye konuştu.