Mavi Küre Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Futbol Şampiyonası renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen turnuvada finalde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni mağlup eden Mali şampiyon oldu.

Dünyanın değişik coğrafyalarından eğitim için Türkiye'ye gelen öğrencileri kültürel, eğitim ve dostluk çerçevesinde bir araya getirmeyi amaçlayan Mavi Küre Derneği Uluslararası Futbol Turnuvası'na Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa Orhangazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinde Tömer eğitimi alan 52 farklı ülkeden 42 takımla 375 öğrenci katıldı. Şampiyonaya katılan takımlar şunlar: Arnavutluk, Azerbaycan-1, Azerbaycan-2, Kırgızistan-1, Kırgızistan-2, Pakistan, Tacikistan-1, Tacikistan-2, Tacikistan-3, Fas, Makedonya, Türkmenistan-1, Türkmenistan-2, Türkmenistan-3, Afganistan-1, Afganistan-2, Endonezya-1, Endonezya-2, Fildişi Sahilleri, Gürcistan, Kazakistan-1, Kazakistan-2, Somali, Moğolistan, Mali, Ahıska, Bulgaristan, Yunanistan, Tanzanya, Ukrayna, Uganda, Bosna-Hersek, Kamerun, KKTC, Sudan, Nijerya, Nijer, Filistin, Yemen, Cezayir, Senegal, Orta Afrika Cumhuriyeti, Malezya, Sancak, Karadağ, Sırbistan, Belçika, Lübnan, Madagaskar, Malawi, Liberya, Zambiya, Ürdün, Tayland, Kongo, Tanzanya, Gana, Etiyopya ve Kenya.

Grup maçlarının tamamlanmasının ardından 2. tur ve 3. tur müsabakaları yapan takımlardan finale KKTC ve Mali kaldı. Bağlarbaşı Spor Kompleksinde KKTC ile Mali arasında oynanan final maçının normal süresi 2-2 sona erdi. Penaltı atışlarında üstünlüğü elde eden Mali şampiyon oldu. Üçüncülük, dördüncülük maçında Makedonya'yı mağlup eden Fas üçüncülüğü elde etti. Turnuvada ayrıca En iyi oyuncu Oury Barry (Mali), en iyi kaleci Blarim Yahya (Makedonya) ve en centilmen takım Tacikistan olarak belirlendi. Ödül törenine Bursaspor As Başkanı Nihat Akınoğlu, Mavi Küre Derneği Başkanı Hüseyin Oruç ve Avukat Beytullah Çakır da katılarak sporculara ödüllerini verdi.