Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na giden sığınmacıların lastik botuna yük gemisi çarptı. Olayda 6'sı çocuk 13 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi kurtarıldı, kayıp olan 5 kişiyi arama kurtarma çalışması devam ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Alo 158 hattına, bugün saat 08.55'te, Türk bandıralı bir geminin, Yunanistan'a geçmek isteyen kaçakların botuna çarptığı ve deniz üzerinde cesetler bulunduğu ihbarı yapıldı. Bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 1 helikopter, 5 ani müdahale botu ve 1 arama kurtarma gemisi sevk edildi. Arama kurtarma çalışmalarında 1'i ağır yaralı olmak üzere 8 kaçak kurtarıldı. 1'i bebek, 5'i çocuk olmak üzere 13 kişinin cesedi çıkarıldı. Ölen çocuklardan 3'ünün kız, 3'ünün erkek olduğu belirtildi. Kurtarılan kaçaklar ile denizden toplanan cesetler, Babakale Limanı'ndan karaya çıkarıldı. Kurtarılan kaçaklar, Ayvacık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Cesetlerin bir süre tıbbi atık aracında muhafaza edileceği bildirildi. Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, tıbbi atık aracında soğutucu özelliği olduğunu, morgda yer kalmadığı için cesetlerin bir süre bu araçta bekletileceğini söyledi.

Yük gemisinin çarptığı botta, çoğu Suriyeli 46 sığınmacının bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Kayıp kaçaklardan 20'sinin Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığı ve Midilli Adası'na götürüldüğü ifade ediliyor. 13 kişinin öldüğü, 28 kişinin kurtarıldığı olayda, kayıp olan 5 kişiyi arama çalışmaları havadan ve denizden devam ediyor.

Öte yandan arama çalışmalarına Ayvacık Belediyesi'ne ait bir tekne de katıldı. Denizde ceset bulamayan tekne, batan bota ulaştı.