Bursa merkez Osmangazi Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle düzenlediği 'Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’na başvurular sona erdi. Bu yıl ulusal olarak düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin 66 ilinden 560 liseli şiir başvuruda bulundu.

Osmangazi ilçesinde, 2010 yılında ilk olarak liseler arasından yapılan, daha sonra Bursa geneline yayılan, bu yıl ise ulusal boyut kazanarak ülke genelindeki bütün liselerin dahil edildiği yarışmaya en çok katılım İstanbul’dan oldu. İstanbul’u Ankara, Konya ve Bursa izledi. Konusu 'Mevlana'da İnsan' olarak belirlenen yarışmaya gönderilen şiirler, jüri üyeleri tarafından değerlendirilmeye başlandı. Jüri üyeleri tarafından yaklaşık 1 ay sürecek değerlendirmelerin ardından sonuçlar kamuoyuna duyurulacak. Düzenlenecek törenle de dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edilecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Türkiye’nin 66 şehrinden yapılan 560 başvuru, ‘Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’nın ne kadar başarılı ve önemli bir organizasyon olduğunu ortaya koyuyor. Gençlerimizin, dünyaca ünlü düşünür Mevlana’yı anlamalarını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza ilginin yoğun olması bizleri sevindirdi. Başvurular arasında oldukça iddialı şiirler var. Bu yıl yarışmamız oldukça iddialı geçeceğe benziyor. Şimdiden gençlerimize başarılar diliyorum." dedi.

Yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin, mansiyon alanlara ise biner lira para ödülü verilecek. Ayrıca, her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışma sonucunda jüri tarafından belirlenen ve yayınlanmaya değer görülen eserler kitap haline getirilerek, edebiyat dünyasına kazandırılacak.