Türkiye’nin en yaşlı YGS adayı olan 70 yaşındaki Bayram Ali Çelebi, sınavda barajı geçecek puanı alamadığı için başarısız oldu.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) giren 6 bin öğrenciden biri olan 70 yaşındaki Bayram Ali Çelebi, İmam Hatip Lisesi’nde torunları yaşındaki öğrencilerle birlikte sınava girmişti.

İlk defa YGS heyecanı yaşayan yaşlı adam, açıklanan YGS sonucunu basın mensuplarının yardımıyla öğrendi. 125 puan alarak sınavda başarısız olan Çelebi, gençlerin okuması yönünde tavsiyelerde bulundu.

ÇOK ÇALIŞMAM LAZIM NOTLAR KÖTÜ

Gelecek yıl da sınava gireceğini belirten Bayram Ali Çelebi; “İlim Müslümanın kayıp malıdır, onu bulduğu yerde alır. Ben bu sınava çalışmadan girdim. Bugün sınav sonuçlarının açıklandığını sizlerden öğrendim. Seneye sağ isem çalışarak sınava gireceğim. Bundan sonra daha çok çalışmam lazım, notlar kötü. Gençlere tavsiyem korkunun ecele faydası yoktur. Mutlaka sınavlara çalışsınlar. Müslüman Türk milleti çalışkan bir millettir. Tavsiyem bütün gençlerimiz okumaları lazım, halkımızın okuması lazım. Ben işi öğrendim bundan sonra bir dahaki sınava gireceğim ama bu sefer çalışacağım. Çok kitap okurum kitapsız bir günümün geçmesi mümkün değil” diye konuştu.