Malatyalı 70 yaşındaki Abdullah Bulut, 200 TL'sini borç alarak edindiği 250 TL'yi, bankaya destek amacıyla Bank Asya'ya yatırdı.

BDDK’nın hukuk dışı kararı çerçevesinde TMSF’nin Bank Asya’nın yönetim kurulunun yüzde 63’üne inisiyatif koymasına, Anadolu insanı tarihe geçecek tepkiler vermeye devam ediyor. Kamuoyunun, siyasi güdümle alındığı yönünde hemfikir olduğu yönetim değiştirme kararına tepki gösterenlerden biri de Malatyalı 70 yaşındaki Abdullah Bulut. 'Maşallah’ lafzını çok kullandığı için çevresinde ‘Maşallah Abdullah Amca’ olarak bilinen Bulut, televizyondan duyduğu haber üzerine 200 TL borç alarak Bank Asya şubesine koştu. Bulut, cebindeki son parası 50 TL’yi de borç aldığı paraya ekleyerek Bank Asya’da katılım hesabı açtırarak yatırdı. Aile yakını 4 kişiyi de para yatırmaları konusunda ikna eden Bulut, ay başında alacağı maaşını da hemen bankadaki hesabına koymayı planlıyor.

Bank Asya yönetiminin değiştirildiği haberini televizyon haberinden öğrendiğini belirten Abdullah Bulut, “Haberi duyduğumda hemen ellerimi açtım ve Allah’a (cc) dua ettim. Biraz üzüldüm tabi böyle yapılmasına. Rahatsız olduğum için evden birkaç gündür çıkmıyordum. Benim sadece 50 TL vardı üzerimde. Bir ahbabımızdan 200 TL borç aldım. Bankaya giderek 250 TL’yi yatırdım. İnşallah bankamızı batıramayacaklar. Yeis ve tasa içine düşmedik, düşmeyeceğiz. Allah (cc) haklılarla beraberdir. Rahatsız olduğum için zorunlu olmadıkça dışarı çıkamıyorum. Yoksa hergün Bank Asya’ya uğrayıp destek vermeyi arzuluyorum.” dedi.

Kendine ait bir evi bulunduğunu ifade eden Bulut, “Gerekirse evimi bile satıp Bank Asya’ya yatırabilirim. Bu konuda hiçbir tereddüdümüz yok.” diye konuştu.