Çanakkale'nin Ayvacık sahillerinde Sahil Güvenlik Ekipleri'nin başlattığı operasyonlarda bir gün içerisinde, şişme botlarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçak yollardan girmek isteyen 700'den fazla kaçak göçmen yakalandı.

Kuzey Ege'de Ayvacık sahilleri yine kaçak göçmen akınına uğradı. Umuda yolculuk serüveni erken saatlerde başladı. Yunanistan'ın Midilli Adası'na şişme botlarla kaçak yollarla geçmek isteyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçak göçmen grubuna Can Burnu, Biber Deresi, Yeşil Liman ve Dut Burnu mevkilerinden, TCSG Umut Arama Kurtarma Gemisi tarafından operasyon yapıldı.

Gün boyu devam eden operasyonlarda, 700'den fazla, Suriye Afgan ve Myanmar uyruklu kaçaklar işlemleri gemide yapıldıktan sonra Küçükkuyu'daki sahil güvenlik rıhtımına taşındı. Rıhtımı dolduran göçmenlere halk tarafından çeşitli yiyecek ve içecekler ikram edildi. Küçükkuyu Sahil Güvenkik rıhtımında göçmenlerin kimlik tespiti yapıldı. Kaçaklar daha sonra Ayvacık'taki Göçmen Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.