Ankara Keçiören’de Kanuni Mahallesi sakinleri bugünlerde mahalleye açılmak istenen benzin istasyonuna karşı teyakkuza geçmiş durumda. Cami, okul ve işyerlerinin tam ortasında bulunan Osmangazi Caddesi üzerinde konut alanı olan boş arsaya benzinlik yapılmasını istemeyen mahalleli 700’ün üzerinde imza topladı. Benzinliğe karşı bireysel davalar da açan mahalleli, benzinliğin mahallenin tam ortasına açılmasının tehlikeli olacağını savunuyor.

Keçiören Kanunu Mahallesi’ndeki 30333 ada 11 parsel daha önce konut bölgesiydi. Ancak 2013 yılında bu alan ticaret alanına dönüştürülerek, akaryakıt-LPG istasyonu yapılmak istendi. Keçiören Belediye Meclisi’ne görüşülen plan raporu reddedildi. AK Partili bazı meclis üyelerinin de aleyhte oy kullandığı rapor, daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi. 23.11.2013 tarih ve 2071 sayılı Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu AK Partili üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla geçti. Böylece mahallenin ortasına benzinlik açılmasının da önü açılmış oldu.

Benzinlik açılacağını duyan mahalle sakinleri kendi aralarında örgütlenerek imza kampanyası başlattı. Arsanın mahallenin ortasında bulunduğu, okul, cami ve işyerlerine nerdeyse sıfır denecek kadar yakın olduğu gerekçesiyle başlatılan kampanyada şu ana kadar 700’ün üzerinde imza toplandı. İmzaları Keçiören Belediyesi’ne, Keçiören Kaymakamlığı’na ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne gönderen semt sakinleri, benzinliği kesinlikle istemediklerini belirtti. Kampanyaya üç mahalle muhtarı da imza atarak destek verdi.

“MAHALLENİN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE”

Benzinliğin yapılmak istendiği Kanunu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Avşar bir dilekçe ile Keçiören Kaymakamlığı’na başvurdu. 367 sayılı dilekçede, “Bu yere yapılacak akaryakıt ve LPG istasyonunun mahallede oturan sakinlerinin can güvenliği tehlikesi olduğundan imza toplayarak tarafıma başvuran insanların dilekçesini makamınıza iletme gerekliliği mahalle muhtarı olarak tarafımıza hasıl olunmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Arsanın 150 metre yakınında Mehmet Örücü İlköğretim Okulu, mahalle sağlık ocağı ve hemen bitişiğinde de Bilal-i Habeşi Camii bulunduğunu yazan Avşar, çevrede ise evlerin ve işyerlerinin bulunduğunu belirterek, “Bu durum haklı olarak vatandaşı tedirgin etmektedir.” vurgusunu yaptı.