Antalyalı 89 yaşındaki Ramazan Büyükkeskin, sağlıklı ve dinç kalmayı az yemeye, az uyumaya ve güneş üzerine doğmadan kalkmaya borçlu olduğunu söyledi.

Korkuteli ilçesi İmrahor Mahallesi'nde yaşayan Büyükkeskin, 89 yaşında olduğunu ve hiç bir sağlık sorununun olmadığını söyledi. 74 yıldır erken yatıp erken kalkmayı kendisine alışkanlık edindiğini belirten Ramazan Dede, erken yatıp erken kalkma alışkanlığını 106 yaşında vefat eden babasından kazandığını kaydetti.

74 yıldır tütün, tütün mamulleri ve alkolden uzak durduğunu belirten Büyükkeskin, her gün saat 00.05'te kalktığını namazını kıldıktan sonra günlük 2 saat yürüyüş yaptığını söyledi. Yürüyüş yaptıktan sonra sabah kahvaltısı yaptığını ve kahvaltıya önem verdiğini belirten Büyükkeskin, öğlenleri çok az bir yemek yediğini, akşamları da mideyi yormayacak şekilde hafif yiyecekler yediğinin altını çizdi.

Büyükkeskin, "60 yıl taş duvar ustalığı yaptım. Emekli olduktan sonra mesleğimi yapmadım. 89 yaşındayım Allah'ıma çok şükür hiç bir sağlık sorunum yok. Dinç ve sağlıklı olmayı erken yatıp erken kalkmaya borçluyum. Kendimi bildim bileli güneşi üzerime doğduğunu hatırlamıyorum. 89 yaşındayım kendi bahçemdeki meyve ve sebzeleri bakımını gücümün yettiği kadar kimseden yardım almadan kendim yapıyorum. Sofradan doymadan kalkmayı 70 yıldır alışkanlık haline getirdim. Karnımı tıka basa doyurarak yemek yediğimi hatırlamıyorum. Alkolden ve tütünden hep uzak kaldım. Tok kalmak için sabah kahvaltısında her gün haşlama yumurta yerim. Çok yemek yeme insanı hantallaştırır. Dinç olmak için sofradan doymadan kalkılmalı." diye konuştu.