Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nda (Eğitim-Sen) yapılan aramalar sona erdi. Yaklaşık 5 saat süren aramanın ardından polis ekipleri sendika genel merkezinden ayrıldı.

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı polis ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine Eğitim Sen’in Çankaya Cinnah caddesi Willy Brand sokak 13 numaradaki genel merkezine baskın düzenledi. Baskında Kobani’de IŞİD’e karşı PYD saflarında savaşmış ve yaralanmış kişilerin olduğu bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine genel merkezde yapılan detaylı aramada sınırdan yasa dışı yollarda Türkiye’ye girmiş 9 PYD’linin olduğu anlaşıldı. Durumu ağır olan 4 kişi olay yerine çağrılan ambulanslarla diğer 5 kişi ise polis otosuyla hastaneye kaldırıldı. Yaralılar sendikadan çıkartılırken sendikaya üye bir grup slogan atarak yaralılara destek verdi. Yaralıların Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Yaralıların çıkartılmasının ardından arama çalışmaları devam etti. Zaman zaman aramaya tepki gösteren sendikalılar ile polisler arasında kısa süreli gerginlik çıkarken araya girenlerin müdahalesiyle gerginlik büyümeden sona erdi. Öte yandan polis ekiplerinin yaralıların ardından sendikanın bilgisayarlarında ve güvenlik kameralarında inceleme yaptığı öğrenildi. Yaklaşık 5 saatlik arama çalışmaları Terörle Mücadele polislerinin sendikadan ayrılmasıyla sona erdi.