Dünyaca ünlü popüler keman virtüözü ABD'li Lindsey Stirling, vereceği bir konser için ekibi ile birlikte İstanbul'a geldi. Keman sanatçılığının yanında besteci ve mankenlik özellikleri de bulunan Stirling, Ramazan ayı gibi özel bir dönemde İstanbul'da bulunmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Dünyaca ünlü popüler keman virtüözü ABD'li sanatçı Lindsey Stirling, saat 16.30'da Prag'dan Türk Hava Yollarına ait uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi. Birlikte konser verecekleri 15 müzisyen arkadaşı ile birlikte İstanbul'a gelen ünlü sanatçı, bilgisayarını uçakta unuttuğu için bir süre kayıp eşya bürosunda bekledi.

İstanbul'a ilk kez geldiği için çok heyecanlı olduğunu ve yarın şehri gezmeyi planladığını söyledi. Türkiye hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadığını belirten ünlü virtüöz, kendisini görüntüleyen basın mensuplarından gezebileceği yerler konusunda tavsiye istedi. Sultanahmet Camii ve Ayasofya'yı tavsiye eden basın mensuplarını Stirling, "Evet oraları duydum. Ayrıca özel bir ayda burada bulunduğumun farkındayım. Böyle özel bir zamanda burada bulunmak benim için onur." diye konuştu.

Sosyal paylaşım sitesi Youtube'da 2012 yılında yayınlanan 'Crystallize' isimli çalışması ile 124 milyondan fazla izlenen Stirling, techno ve dubstep tabanının üzerine keman çalmanın yanı sıra çalış esnasındaki dansları ve sempatik tarzıyla da dikkat çekiyor. 'Crystallize'ın yanı sıra 'The Phantom of the Opera' ve 'Game of Thrones' gibi yapımlara yaptığı coverlar da izlenme rekoru kıran Stirling, Cafe Breno sponsorluğunda 14 Temmuz salı saat 21.00'da Zorlu Center Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahne alacak.