Son dönemde yargıdaki hukuksuzlukları esprili bir dille anlattığı videosuyla sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekoru kıran Bursa Barosu avukatlarından İbrahim Halil Özçaycı, "Bir adalet teyze vardır, elinde kılıç gözü kapalı. Kimseye iltimas geçmediğini belirtmek için, herkese eşit uygulandığını belirtmek için. Fakat maalesef bu adalet teyzemizin 17 ve 25 aralık operasyonları sonrası ırzına geçilmiştir, iğfal edilmiştir. 9 ay 10 gün sonra 12 Ekim 2014 HSYK seçimlerinde nur topu gibi bir çocuğumuz olmuştur. Bu çocuğumuz, ‘hak, hukuk adalet, herkese eşit muamele’ diyerek değil, maalesef A-K-P diye doğmuştur." dedi.

Sosyal medyada fenomen olan olan avukat İbrahim Özçaycı, son zamanlarda yaşanılan hukuksuzlukları Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) değerlendirdi. Türkiye’yi sarsan 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının engellenmesiyle yargı bağımsızlığının rafa kalktığını belirten avukat Özçaycı, şunları kaydetti: "Ülkemiz anayasa ile teminat altına alınan yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı ilkesiyle yönetilen laik, demokratik sosyal ve hukuk devleti olduğu zannediliyor fakat şuan uygulamada ne demokrasi, ne hukuk devleti he kuvvetler ayrılığı rafa kaldırılmış. Özelikle 25 Aralık günü yargının talimatını yerine getirmeyen yürütmeye bağlı kolluk güçleri, yargı bağımsızlığını Anayasa’nın 138’inci maddesini toptan rafa kaldırmıştır. Türkiye’de herkes hesap veriyor, esnafı, şirketi, holdingi patronu hesap veriyor; fakat yönetime talip olup kamu gücünü elinde bulunduran bu iktidar, kamu kaynaklarını vergilerini, finansla kaynaklarına karşı kime karşı hesap verecek? Sayıştay raporları hep sümen altı örtbas, özelleştirmeden elde edilen 62 milyon dolar nereye gitti? İşsizlik Fonu’nda biriken milyar dolarlar nereye gitti. Paralı askerlikten gelen paralar nereye gitti? 2B arazilerinden elde edilen paralar nereye gitti? Türkiye’nin borcu 10 yılda üç kat artmış herkes hesap veriyor esnafı, memuru, bürokratı fakat iktidar seçilmiş yöneticiler maalesef hesap vermiyor."

"ADALET TEYZENİN IRZINA GEÇİLDİ, TAM 9 AY 10 GÜN SONRA HSYK SEÇİMLERİ SONRASI ÇOCUĞUMUZ OLDU"

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yeni yapısını da eleştiren avukat Özçaycı, şöyle devam etti: "Yargı ne kadar bağımsız? Şuanda maalesef HSYK yürütmenin kapı kulu haline gelmiş durumda. Ne için? Yargının kararları uygulanmıyor yerine getirilmiyor idare mahkemelerince yürütmeyi durdurulma kararları veriliyor, görevlerine iade edilmiyor. Yani hukuk devletinde yaşadığımızı iddia ediliyor ama maalesef adı hukuk. Bir adalet teyze vardır; böyle elinde kılıç gözü kapalı, kimseye iltimas geçmediğini belirtmek için, herekse eşit uygulandığını belirtmek için fakat maalesef bu adalet teyzemizin 17 - 25 Aralık operasyonları sonrası ırzına geçilmiştir, iğfal edilmiştir; hukuk adalet, herkese eşit muamele değil maalesef doğan çocuğumuz A-K-P diye doğmuştur. Maalesef Türkiye’de yargı bağımsızlığı rafa kalktı, hukuk devleti ilkesi ayaklar alında kuvvetler ayrılığı deseniz hak getire ortada tam bir devlet kaosu yaşanıyor. Yürütme zaten yasamanın çıkardığı kanunlar hepsi birlikteydi, yargıda geçmiş olsun yürütmenin bir şube müdürlüğü haline geldi dolayısıyla kuvvetler ayrılığından bahsetmek, demokratik hukuk devletinden şuanda bahsetmek mümkün değil, tam bir karmaşa ve kaos yaşanıyor."

"İKTİDAR MB’E FAİZLERİ İNDİR DİYOR AMA HÜKÜMET AMME ALACAKLARINDAN YÜZDE 15 FAİZ ALIYOR"

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunu kapsamında amme alacaklarında yüzde 15’lik faiz oranının uygulandığına dikkat çeken avukat İbrahim Halil Özçaycı, "İktidar Merkez Bankası (MB) başkanına ha bire bangır bangır bağırıyor; ‘faizleri indir, faizleri indir’. Peki indirmediği faiz oranı nedir; yüzde 7. Peki şuan hükümeti, iktidarın uyguladığı amme alacaklarında faiz oranı kaç; yüzde 15. Peki herkese verir talkını kendi yutar salkımı. ‘Faizleri indir’ diye cıyak cıyak bağıran iktidar, Merkez Bankası’nın indirmediği faiz oranı yüzde 7, fakat iktidarın vatandaşa uyguladığı amme alacağındaki faiz oranı yüzde 15. Akıllara ziyan bir şey." diye konuştu.

İktidarın kendi yolsuzluk ve rüşvet iddialarını örtbas etmek için, her türlü alengirli işlere başvurduğuna işaret eden avukat Özçaycı, şunları söyledi: "Yargıyı kendi güdümüne aldı, hakimden hakime değişen kararlar ortada geziyor, iç güvenlik paketiyle de iktidar kendi despotasını ve kendi politbürosunu kurma çabasındadır. İktidar benim vergilerimle, benden kesilen aidat ve kesintilerle elde ettiği büyük kamu gücünü kendi iktidarını sağlamlaştırmak için kullanıyor hesap vermiyor halbuki kamu gücünü kullanan kişiler demokratik, laik, sosyal hukuk devletlerinde hukuka hesap vermekle mükelleftir, batı ülkelerinde yargının yürütmeye karşı çok dik ve saygılı bir duyu vardır fakat Türkiye’de yargı maalesef yargı iktidarın yürütmenin güdümüne girmiştir, bu gidiş gidiş değil ama nereye kadar bugün iç güvenlik paketidir, Güneydoğu’da devlet hakimiyeti diye bir şey kalmamıştır, PKK, KCK kendi yargısını, tapu teşkilatını kendi esnafını vergilendiren mali komisyonu kurmuştur. Maalesef Türkiye’de gidişat pek iç açıcı değildir. Allah bu millete düşünme ve muhakeme etme duygusunu geri getirsin. Düşünmeden her şeye, havuz medyasının yalanlarına iftiralarına kanan bu halk, iktidar tarafından aldatılmaktadır maalesef. Halkımız düşünmüyor, düşünmediği için her söylenene araştırmadan, incelemeden 'okey' diyor. Enflasyon hortlamış durumda, gıda fiyatları aldı başına gidiyor, fasulye, nohut, mercimek aldı başına gidiyor. Fındık, ceviz, kayısı ‘soğuk vurdu’ diye aldı başına gidiyor. Geçinmek çok güç, dar gelirlinin Allah yardımcısı olsun. Fakat iktidar halkı tekrar seçim sandığında aldatmak için her türlü hileye başvuruyor Allah herkese kolaylık versin."