Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde bu yıl 37’ncisi düzenlenen Uluslararası Kültür ve Dağa Sporları Şenliği adrenalin tutkunlarını konuk etti. Dünyanın çeşit ülkelerinden gelen basejump sporcuları, yaklaşık 500 metre yüksekliğindeki Karanlık Kanyon'dan kendilerini aşağı bırakarak izleyicilerin adeta nefeslerini kesti.

Kemaliye'de 3 gün sürecek 37'inci Kültür ve Doğa Sporları Şenliğine, yurtiçi ve yurtdışından 800’e aşkın sporcuyu ağırlıyor. Şenliklere Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, KEMAV Başkanı İsmail Yücel, çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.

Sportif kaya tırmanışı, akarsu sporları nehir kayağı, kano ve rafting, göl sporları su kayağı, kürek, dağ bisikleti, trekking gibi bir çok etkinliğin düzenlendiği şenliklerin ilk gününde Karanlık Kanyon'da gerçekleştirilen Base Jump atlayışları ilgi gördü.

Şenliklere katılmak için Türkiye'nin birçok yerinden ilçeye gelen vatandaşlar, atlayışları izleyebilmek için tarihi taş yol üzerinde kendileri için belirlenen alana akın etti. Atlayışları yakından izlemek için geldiklerini belirten vatandaşlar, Kemaliye'nin adrenalinin başkenti olduğunu söyleyerek herkesi buradaki güzellikleri görmeye davet ettiler. Base Jump atlayışlarına Türkiye başta olmak üzere 41 ülkeden, 12’si Türk toplam 52 sporcu katılırken, diğer doğa sporları aktivitelerine de yaklaşık 800 sporcu ilgi gösterdi. İzleyenlerin alkışları ile havada yaklaşık 10 saniye büyük bir hızla yere doğru ilerledi ve daha sonra paraşütlerini açarak belirlenen noktalara indiler. Bazı sporcuların halat üzerinde akrobasi gösterisi yapıp taklalar atması izleyicileri büyüledi.

Kemaliye ilçesine 5 kilometre mesafedeki Karakoçlu ve Sandık köyü mevkiinde yapılan atlayışlarda bazı sporcular rüzgarın azizliğine uğrayarak, Karasu Nehrine düştü. Suya düşen sporcular nehir üzerinde bekleyen bota çekildi.

Kemaliye ilçesinde düzenlenen Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri gün içerisinde düzenlenen çeşitli spor branşları ile ilçede renkli görüntüler oluşturdu. Şenlikler 22 Temmuz tarihinde sona erecek.