CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Cumhuriyet gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Baro Başkanı Turgay Şahin’e tepki gösterdi. Demirkırkan, Şahin’den din ve peygambere karşı gösterdiği bu hassasiyeti AK Partili bazı bakan ve milletvekillerine de göstermesi çağrısında bulundu.

Demirkırkan, "'Bakara- makara her Cuma bir ayet sallıyorum' diyen Egemen Bağışı, 'Peygamber gurura kapıldı ama biz kapılmadık' diyen İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı, 'Allah'ın tün vasıflarına üzerine toplamış bir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var.' diyen AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Aslan’a, 'Başbakan’a dokunmak bile sevaptır' diyen Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’e, 'Hz. İbrahim tabii ki benim Hz. Muhammed ise en küçük kardeşim' diyen AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’a da aynı tepkiyi göstermesini bekliyoruz.” dedi.

ŞAHİN NE DEMİŞTİ?

Baro Başkanı Turgay Şahin, “Bütün medeniyetlerde, bütün hukuk sistemlerinde insanların kutsallarını, kutsal bildiği değerleri aşağılamak suçtur ve bu tasvip edilemez, bu da ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez.” diyerek Charlie Hepdo dergisinin 4 sayfasını gazetenin eki olarak dağıtmayı planlayan ancak vatandaşın ve polisin baskıları sonucu dağıtamayan Cumhuriyet Dergisi hakkında bireysel suç duyurunda bulunacağını açıklamıştı.