Kayseri Çevre Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (KAYÇEV DER), 'Ağlamayan Yavrular Projesi' kapsamında 50 aileyi bilgilendiriyor.

KAYÇEV DER tarafından üye ve kursiyerlere yönelik seminer düzenlendi. 15 Eylül 2014 tarihinde başlayan Ağlamayan Yavrular Projesi kapsamında düzenlenen seminere 100’ün üzerinde davetli katıldı. Dernek Başkanı Mehmet Ferah, misafirlere derneğin kuruluş amacı hakkında bilgi verdi. Ferah, dernek olarak ekonomik ve sosyal kültürel alanlarda halkın bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Ferah, "Derneğimiz, aile ve çocuk haklarının korunması için günümüzün bilim ve teknolojik imkanlarını kullanarak faaliyetler yapmak, ulusal ve uluslararası dayanışma sağlamak amacı ile kurulmuştur." dedi.

Ağlamayan Yavrular Projesi Koordinatörü Turan Bulduk, 50 ailenin bilgilendirilmesiyle ilgili projenin 10 ay süreceğini söyledi. Bulduk, "Proje kapsamında şu ana kadar ailelere 56 saat aile içi iletişim, 40 saat beden dili, 35 saat empati, 40 saat komşuluk ve arkadaşlık, 25 saat cihaz kullanımı, 40 saat ev ekonomisi ve muhasebe konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca 50 kişinin katılımıyla tarihi ve kültürel Sivas ili gezisi ve gençlerle Erciyes'te kayak ve piknik gezisi faaliyetlerini gerçekleştirdik." diye konuştu.

Daha sonra aile içi iletişim uzmanı Haluk Güzel, evliliklerde eşler arası sorunlar ve çözüm yolları konusunda bilgilendirici konuşma yaptı.