Eskişehir’de eşini dövdükten sonra eşi, iki küçük çocuğu ile kendisini odaya kilitleyip tüp gazı açarak öldürmek isteyen babayla ilgili savcının hazırladığı iddianame kabul edildi. Öfkeli babanın ‘birden çok kişiyi kasten yaralama, birden çok kasten başkasının vücuduna acı vererek veya sağlığını ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olmak’ suçlarından 2 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor. Tüp gazı açarak bir kızını ağır derecede, diğer kızını ise hafif şekilde sebep olan öfkeli baba 6. Asliye Caza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayacak.

Türkiye, Tarsus’ta üniversiteli Özgecan Aslan adlı üniversite öğrencisinin katledilmesi, gazeteci Nuh Köklü'nün kar topu yüzünden öfkeli bir esnaf tarafından öldürülmesi ile sarsılırken Eskişehir'de bir babanın şiddeti ortaya çıktı. Eskişehir’de bir babanın tartıştığı eşi, 17 ve 3 yaşındaki kızları ile kendisini odaya kilitleyerek tüp gazı açıp zehirleyip öldürmek istediği öğrenildi.

İddiaya göre, geçtiğimiz aylarda H.E.(41) ile eşi D.E.(36) arasında ailevi sebeplerden dolayı tartışma çıktı. Evde yaşanan tartışma sırasında, H.E. eşi D.E.’nin boğazını sıkarak hafif şekilde yaraladı. Öfkeli baba, kendisi, eşi D.E. ile 17 yaşındaki kızı ve U.E. ile 3 yaşındaki A.E.’nin de içeride bulunduğu odanın kapasını kilitledi. Baba, daha sonra küçük piknik tüpünü açarak içeriye gaz verip, 4 kişilik ailesini ölüme terk etti. Ancak anne D.E. bir süre sonra yaşanan o kargaşa ve bağrışma sırasında gizlice yanındaki tep telefonuyla 112 Sağlık Ekiplerini arayarak durumu haber ederek yardım istedi. Sağlık Ekipleri, güvenlik güçleriyle birlikte eve girdi. Kilitli odanın kapasını açan görevliler, kapalı odadaki açık tutulan tüp gazın etkisiyle 17 yaşındaki Ümmühan’ı ve 3 yaşındaki Ayşenur’u baygın vaziyette buldu. Sağlık görevlileri ambulansla iki kız çocuğu ile anne ve babayı hastaneye götürerek tedavi altına aldı. Kızlardan Ümmühan’ın ağır derece de Ayşe’nin ise hafif derece de tüp gazdan zehirlendiği belirlendi. İki kız ve aileleri yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayı gerçekleştirilen baba D.E. ise gözaltına alındı. Karakoldaki ifadesinin ardından adliye ye sevk edilen baba, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayın ardından savcılık tarafından bir sayfalık iddianame hazırlandı. Savcı iddianamesinde, D.E. ve eşi H.E. arasında evde iken ailevi nedenden dolayı aralarında kavga çıktığı, bu esnada D.E.’nin eşinin boğazını sıkarak yaraladığının belirlendiğini kaydetti. Savcı iddianame de şu ifadeleri kullandı: “Baba D.E., daha sonra evde bulunan küçük açmak suretiyle çocukları Ümmühan’ı ağır şekilde, Ayşenur’u ise hafif şekilde zehirlenmesine neden olmuştur. Bu durum doktor raporuyla da tespit edilmiştir. Mağdur müşteki beyanları, şüpheli savunması, adli raporlar ve dosya kapsamından anlaşıldığı gibi, şüpheli eşi D.E.’ye karşı basit yaralama, mağdurlar Ümmühan ve Ayşenur’a karşı ise altsoyu kasten yaralama suçlarını işlediği tespit edilmiştir. Buna göre belirtilen sevk maddeleri gereğince şüphelinin cezalandırılması iddia olunur.”

İDDİANAME KABUL EDİLDİ BABA YARGILANACAK

Savcı iddianamede, kendisi, yaraladığı eşi ve iki kızını odaya kilitleyerek tüp gazıyla ölüme terk eden öfkeli babaya, eşini yaralamaktan ‘kasten yaralama’, kızlarını zehirlemekten ise ‘kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olmak’ suçundan toplamda 2 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapsini istedi. Savcının hazırladığı iddianame 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından incelenerek kabul edildi. Dövdüğü eşi, iki kızı ve kendisini odaya kilitleyerek tüp gazını açarak öldürmek isteyen baba önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkarılarak yargılanmaya başlayacak.