AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, "Son 30 yılda insanlarımız öldü. İster derin devlet olsun, ister terör olsun öldürdüğü insanların hepsi bizim kardeşlerimizdir. Dağdaki de bizim kardeşimiz, bağdaki de bizim kardeştir. Biz hiç birinin ölmesini istemiyoruz." diye konuştu.

AK Parti Bingöl 5. Olağan İl Kongresi, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in de katılımıyla gerçekleşti. Burada konuşan AK Partili Taş, çözüm sürecini değerlendirirken, "Bingöl teşvikte 6. sıradadır. Eğer bizler bu çözüm süreciyle birlikte kardeşlik ruhunu pekiştirirsek, kardeşin kardeşi öldürmesini önleyebilirsek ki bunun başını çeken çok değerli Cumhurbaşkanımız eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında başlatılan bu girişim Allah'ın izniyle son bulacak. Çünkü Fırat'ın güvenli bir liman olduğunu daha da güvenli bir liman olması için bizlerin önce kardeş kanını durdurmamız gerektiğini düşünüyorum. Onun için zoru başlattık. Son 30 yılda, son 80 yılda insanları tek tip yetiştirmek için Cumhuriyet tarihinde yapılmış olunan yanlışlar sonucu bu günlere geldik. Son 30 yılda insanlarımız öldü. İster derin devlet olsun, ister terör olsun öldürdüğü insanların hepsi bizim kardeşlerimizdir. Dağdaki de bizim kardeşimiz, bağdaki de bizim kardeştir. Biz hiç birinin ölmesini istemiyoruz. Biz Türkiye'nin güçlenmesini istiyoruz.'' dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise insanlarla yüz yüze görüşülmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Sakın medyaya güvenmeyin, sosyal medyaya da, Twitter'a da güvenmeyin. Yüz yüze iletişimin yerini hiçbir şey tutamaz. Tabiki de bütün kanalları kullanacağız, yanlış anlamayın. Televizyon da önemli, gazete de önemli, sosyal medya da önemli ama her şeyden önemlisi yüz yüze iletişimdir. Yüz yüze muhabbettir. Bunun yerini hiçbir şey alamaz. '' ifadelerini kullandı.