Van’ın Başkale ilçesinde seçim çalışması için esnafı ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve beraberindekilere saldırdığı iddiasıyla aralarında DBP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak'ın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Van 4'ncü sıra adayı Faruk Alparslan seçim çalışması yapmak için Başkale ilçesine gitti. İddiaya göre, bir taziye ziyaretine giden partililer, burada bir grup tarafından tepki görünce ilçe merkezinde esnafları ziyaret edip broşür dağıtmaya başladı. Bu sırada bir grup yine AK Partililerin girdiği bir fırının içine girerek ilçeyi terk etmelerini istedi. Tepkilerin büyümesi üzerine polis, AK Partililerle HDP'li olduğu öne sürülen grubun arasına girdi. Bunu üzerine AK Partililer esnaf ziyaretini yarıda keserek ilçeden ayrıldı.

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda olaylar sonrası açıklama yaparak, HDP'nin seçim çalışmalarına engel olmaya çalıştığını iddia etti. Soğanda, "Bu saldırganların bulunup cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

Soğanda ve ekibinin ilçeden ayrılmasının ardından polis, tepki gösteren grubun içinde bulunduğu öne sürülen DBP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, DTK Başkale Delegesi Derviş Polat, DBP'li Başkale Belediye Meclis üyesi Selahattin Bozkurt ve HDP İlçe Yöneticisi Salih Tayfun'u gözaltına aldı.