Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanının görevden almasını ve sivil yönetime karşı darbe yönetiminin katliam yapmasını kınadı.

Mısır meydanlarında yeni katliamların yapıldığını dile getiren Erkoç, şunları kaydetti: "İnsanlık dışı bir uygulama. Vahşi hayvanların bile yapmayacağı bir katliam yapıldı. 2 binden fazla insan katledildi ve 10 binlerce insan yaralı. Silahsız sivil insanlara karşı yapılan bu saldırılar insanlık dışı bir olaydır. İnsan olan ve vicdan sahibi herkes bu katliamı açık ve net bir şekilde kınaması lazım. Demokratik bir tavır ortaya koyan, ülkelerindeki darbeye "dur" diyen Mısır halkının üzerine kurşun yağdırmak onları diri diri yakmak dünya tarihinde ender görülmüş olay. Bu tür katliamları yapan insanlar her zaman cezasını bulmuştur" dedi.

Katliamdan dolayı Türkiye'deki insanların vicdanlarının sızladığını vurgulayan Erkço, "Bugün kardeş Mısır halkının üzerine kan kusanlara söyleyecek söz bulamıyorum. Mısır'daki demokratik haklarını sorumaya çalışan caresiz kadın ve çocuklara yapılan bu müdahaleyi nefret ve şiddetle kınıyorum" ifadesini kullandı.

Dünya kamuoyunun katliamının kınamasının gerekliliğini anlatan Erkoç, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başbakanının gerekli müdahaleyi yapmak için yoğun bir gayret içerisinde olduğunu ifade etti.

Erkoç, Mısır'daki cunta yönetiminin yaptığı darbenin akimetini bildikleri vahşice bir katliama giriştiğini sözlerine ekledi.