Denizli Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, AK Parti'li Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç’ın hissedarı olduğu bir işyerinin ruhsatsız çalıştırıldığını söyledi. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Garip, olayın bir vatandaş tarafından BİMER’e yapılan başvuru sonucu ortaya çıkarıldığını, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 17 Nisan 2015 tarihinde yaptığı denetimde işyerinin açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığının tespit edildiğinin bildirildiğini ifade etti.

Merkezefendi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden önce BİMER’e, ruhsatın olduğuna dair cevap verdiğini belirten Garip, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, belediyenin verdiği cevabı yalanlamaktadır. Madem Türkiye bir hukuk devleti, biri ruhsat var derken birisi yok diyorsa ortada büyük bir çelişki var demektir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bizzat yerinde ruhsatın bulunmadığı tespitinde bulunduğuna göre belediyenin verdiği cevap gerçeği yansıtmamaktadır.” dedi.

Başkan Yardımcısı Kılıç’ın, şirketin menfaatini korumak için ruhsat var gibi belge düzenlettiğini öne süren Yusuf Garip, “Bu hukuk devletinde, Merkezefendi ilçesinde büyük bir hukuk skandalıdır. Başkan yardımcısı, makamın etkinliğini kullanarak ruhsatsız olarak Reklam Ekmek adlı firmasında mevzuata aykırı bir şekilde faaliyet sürdürmektedir. Başkan yardımcısının, makamını şirketinin menfaati için kullandığı ortadadır, açıktır.” diye konuştu.