Denizli Belediyesi'nin, büyükşehir olmadan iki yıl önce 500 bin fidan kampanyasında öğrencilerle 5 bin fidan diktiği Şemikler Mahallesi'nde, DSİ planlarında 'kuru dere' olarak görülen yer hafriyatla dolduruluyor. Merkezefendi ilçesi sınırları içinde yer alan ve Şemikler Vadisi olarak da bilinen yerde, vatandaşların tepkisine rağmen dolgu durdurulamıyor. Öğrencilerin diktiği ağaçlar toprak altında kalırken belediye, dereyi yol yapmak için doldurduğunu söylüyor.

İnşaat mühendisi Hakan İleri, vadinin moloz ve inşaat artıklarıyla doldurularak önünün kesildiğini söylüyor. İleri, "Bir florya, bir tabiat katliamıyla karşı karşıyayız. Dünyada baktığımızda bunun uygulamalarını, karşıdan karşıya geçmek için köprü ve viyadükle çözüm yapılırken gördüğünüz gibi burada dolgu işlemiyle yapılıyor. İki sene önce burada Osman başkanımızın katılımıyla okul öğrencileriyle birlikte en az 5 bin tane ağaçlandırma çalışması yapıldı. Çam ağaçları dikildi, teraslamalar yapıldı, ama şu anda görüyoruz ki bir katliam var. Üzücü bir durum." diyor. Vadinin aynı zamanda yer altı sularının toplanması görevini de gördüğünü belirten İleri, "Yağmur drenajı buraya verilmiş durumda. Burada bütün binaların yağmur suları veriliyor. Ona göre altyapı çalışmaları yapıldı zamanında." diye konuşuyor.

Derenin doldurulmasına tepki gösteren CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı da rant uğruna yeşilin güzelliğini görmezden gelenlere, doğaya kastedenlere karşı olduğunu, direnen vatandaşların yanında olduğunu ifade ediyor.

Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Görgüç ise derenin hafriyatla doldurulma sebebinin yol yapımı olduğunu belirterek, "İmar planlarında burada yol görünüyor. Onun için dereyi dolduruyoruz." açıklamasında bulundu.