AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, son dönemde artan terör olaylarına değinerek, teröre destek veren ülkeleri kınadı. Şahin, bu süreçte ihmali olan kamu görevlilerine de hesabının sorulması gerektiğini belirtti.

AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin düzenlediği basın toplantısında, Dağlıca ve Iğdır’da 30 asker ve polisin şehit olduğunu hatırlatarak, “Doğuda ciddi anlamda terör saldırıları var. Güvenlik görevlilerimiz canla ve başla terörle mücadele ediyor. Ülkenin ayağına pranga olan terör örgütü dış güçlerin desteğiyle ülkemizde faaliyet gösteriyor. AK Parti olarak bu sorunun kardeşlik içerisinde çözülmesi için çözümler üretildi ve uygulandı. Ancak terör örgütü bu süreci suiistimal etmiştir, şimdide gerekli cevabı verilmektedir.” diye konuştu.

Son dönemde gerçekleşen terör olaylarında ihmali olan varsa bunun hesabının sorulması gerektiğini ifade eden Şahin, şöyle devam etti: “İstihbaratından muhtarına kadar herkes bir kamu görevlisidir ve kanunların yüklediği sorumlulukları vardır. Burada ihmal ve suiistimal varsa her hâlükârda bunun hesabı sorulmalıdır. Doğuda belediyeleri görüyoruz asfalt yapmışlar altından tonlarca patlayıcı çıkıyor. Böyle bir şeye göz yummak mümkün değil. Bunun en yukarıdan aşağıya kadar hesabı sorulması gerekir. Bugünle birlikte 111 tane şehidimiz oldu. Şehirleri harap etmeye, asker ve polislerimizi şehit etmeye kimsenin hakkı yok. Herkes aklı selim davranmalı. Başta HDP olmak üzere herkesin terörü lanetlemesi gerekiyor ki terör destek bulamasın.”

Ziya Şahin, 12 Eylül’de büyük kongrelerini yaparak seçime güçlü bir şekilde gireceklerini de sözlerine ekledi.