Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve AK Parti İstanbul milletvekili adayı Berat Albayrak’ın katıldığı programda, bir vatandaşın yolsuzluk tepkisi dikkat çekti. Berat Albayrak’a yönelen partili, “Erdoğan’ın partisinin küçülmesi, dört milletvekilinin vebali sırtındadır. Hırsızlıklar yüzünden savunamıyoruz.” dedi.

Aktifhaber.com sitesinin haberine göre, Berat Albayrak seçim çalışmaları kapsamında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile bir programa katıldı. Burada partililere seslendi. Ancak bir vatandaşın yolsuzlukla suçlanan eski bakanlara yönelik sözleri dikkat çekti. Sandalyesinden ayağa kalkan partili Albayrak’a yönelerek şu ifadeleri kullandı: “Eğer ki biz AK Parti’yi savunmamız için, eğer ki Erdoğan’ın partisinin küçülmesi dört milletvekilinin vebali sırtındadır. Ben onu savunamıyorum. Hala bize hırsız diye hitap ediyorlar. Eğer ki kaybederseniz vebal onların sırtındadır, onlardan hesabı sorulmalı. Adam ‘bu hırsızı mı savunuyorsun’ diyor bize. Onların vebali var. Onlar çıkacak özür dileyecek bu halktan. Yoksa AK Parti’yi küçülten bunlar.”

Berat Albayrak ise İmam-ı Azam’dan bir takım bilgiler vererek durumu savunmaya çalıştı ancak vatandaş, “Adamın zihniyetinde var. Fark edemiyorsun. Yerleşmiş oraya.” diye düşüncesinde ısrar etti. Başka bir kişi ise partiliyi sakinleştirmek için “Söv geç ya söv geç ya” diye çıkıştı. Bu sözler de salondan büyük alkış aldı.