Mardin Büyükşehir Belediyesi, belediye çalışanlarına yönelik bir günlük eğitim semineri düzenledi.

Artuklu Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen seminere Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Büyükşehir Genel Sekreteri Ahmet Zirek, MARSU Genel Müdür Yardımcısı Baran İlhan, Büyükşehir Genel Sekreter yardımcıları Mustafa İmrak ve Mesut Amak ve belediye çalışanları katıldı. Seminerde konuşma yapan Eş Başkan Februniye Akyol Akay, her şeyden önce değerlerin emekleri üzerine kendilerinin bu makamlarda olduklarını belirterek, bunun için bütün özveri ve imkanlarıyla ilk önce bu şehri toparlamaları gerektiğine inandığını söyledi. Mardin Belediyesi'ni bir enkaz olarak devraldıklarını belirten Akay, "Birçok durumla aynı anda mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bunlardan biri maddi imkansızlıklar diğeri ise zihinsel ön yargılardır. Ama bizler her zaman el ele verirsek bunları aşacağımızı biliyoruz." dedi.

Verilen eğitim seminerinin çalışanlar için yararlı olacağını ifade eden Akay, "Dışarıda bazen bizim dışımızda gelişen olaylar oluyor. Eğer sizler olur da bir eksiklik görürseniz bunu ilk önce bizimle paylaşmanızı isteriz. Bizleri bir amir, bir başkan, bir genel sekreter olarak değil her zaman arkadaş olarak görmenizi istiyoruz." şeklinde konuştu.

'KENDİ ÇALIŞMAMIZI ORTAYA KOYMA FIRSATI VERMEDİLER'

Seminerde söz alan Büyükşehir Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Mardin'in etnik yapısından kaynaklı yıllardır sistemin oyunlarına geldiği söyledi. Zirek, "İlk defa kendi anlayışlarının hakim olduğu bir kent var. Aslında hiçbir kendi anlayışlarını ve çalışmalarını ortaya koymak için kendilerine fırsat verilmedi. Şimdi bizler ekip ruhu ile bu halkımıza layık olmak için çalışacağız. Belediyecilik sadece başkanlarla başarıya gitmez. Bir ekip ruhu yakalamak gerekir. Onun için de her alanda anlayışımızı ve çalışmalarımızı hakim kılmak gerekir. Bizler bu amaç için buradayız. Bizim daha önce rengimiz yoktu. Belediyenin hizmet alanına ilk girdiğimiz zaman bile kendimizi veremiyorduk. Ama sizin duruşunuz sayesinde rengimiz oldu." ifadelerini kullandı.