Suriyeli Aylan’ın ölümü ile tartışmaların odağına oturan Akdeniz’de göçmen sorunu İstanbul’da ele alınacak. Bu çerçevede yapılacak panel ile sorunun nedenlerine değinilecek, öneriler dile getirilecek.

Deniz Haber Ajansı tarafından 5 Eylül 2015 tarihinde, 10. Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni kapsamında tertip edilen ‘Akdeniz'de Göçmen Sorunu’ konulu konferansa Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü‘nden (IMO), Uluslararası Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği‘nden (IALA) ve Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan temsilciler katılacak. İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ın Oturum Başkanlığı yapacağı konferansın sekretaryasını IALA, Gemi Trafik Hizmetleri (VTS) Komite Başkanı Kaptan Tuncay Çehreli yürütecek.

Konferansta ilk olarak Metin Kalkavan ve Tuncay Çehreli söz alacak. Ardından panel bölümüne geçilecek. Panelde IMO Seyir, Haberleşme ve Arama-Kurtarma Komite Başkanı Amiral Carlos Salgado, IALA Genel Sekreteri Francıs Zacharıae, Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) İtalya Daimi Temsilcisi Amiral Crıstıano Alıperta, Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutanlığı Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Geçim, IMO Malta Daimi Temsilcisi Carmel Lıno Vassalo Akdeniz’de göçmen sorunu ile ilgili görüşlerini paylaşacak.