Sütçü İmam İtfaiye Grubu'nda gerçekleştirilen semineri sağlık memuru ve amatör telsizci Ökkeş Çolak verdi. 

Ticaret Meslek Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi'nden 50 AKMOD gönüllüsü izci gencin, öğretmenleri Hacı Veli Kalmış ile Sema Topal refakatinde katıldığı seminer, iki oturumda gerçekleştirildi ve yaklaşık 3 saat sürdü.

Ökkeş Çolak, slayt eşliğinde verdiği bilgilerde, amatör telsizciliği açıkladı, bölgeler, milli ve milletlerarası fonetik alfabeyi tanıttı ve telsizlerin günlük hayatımızdaki yerini anlattı. Telsiz kullanımının hayat kurtarmadan suç önlemeye kadar çok geniş bir alanda arz ettiği önemi örneklerle sundu. Özellikle doğal afet, deprem gibi toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren durumlarda telsizin, haberleşmede en önemli unsur olduğunu belirtti.

Seminerin ikinci oturumunda, telsizle konuşma pratiği verildi ve AKMOD'lu genç izciler, telsiz kullanarak, Türkiye'nin pek çok iliyle birer birer görüşmeler yaptılar.

Seminerin sonunda, gençler itfaiye personeli ile tanışarak, itfaiye teşkilatı ve itfaiye araçları hakkında bilgi aldılar. 

Öğretmenler, Hacı Veli Kalmış ile Sema Topal, gösterdiği ilgiden dolayı İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder'e teşekkür ettiler.