AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, milletvekilleri ve 2. sıra adayları Hüseyin Filiz’in, il dışından gelen birinci sıra adayları için, "İçimizden gelseydi de sizler 'hırsız' deseydiniz daha mı iyi olacaktı” ifadesini kullanmasını sert bir dille eleştirdi.

İdris Şahin, gazetecilerle yemekte bir araya geldi. Milletvekilleri ve 2. sıra adayları Hüseyin Filiz’in, birinci sıra adayları Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun il dışında getirildiği yönündeki eleştirilere cevap verirken, "İçimizden gelseydi de sizler 'hırsız' deseydiniz daha mı iyi olacaktı" şeklinde cümle kurmasına tepki gösteren Şahin, “Bir kılıfın arkasına saklanmak suretiyle kendi yaptıkları ayıbı bir başkasının üzerine gitmek suretiyle örtmeye çalıştılar. Böyle bir şeyi kabul etmek asla ve asla mümkün değildir. Bu benim şahsım için değil 23 tane bu memleketin evladı müracaat etmiş bütün arkadaşlarımız için söylenmiş bir sözdür. Ne Ahmet Gayretin’den, ne Mesut Koç’undan, ne de Salim Çivitcioğlu’ndan (eski il başkanı), ne İdris Şahin’den biz şerefimizle, haysiyetimizle, onurumuzla burada siyaset yaptık. 4 yıl boyunca milletvekilli dönemimde de bir kuruşluk ticari ilişkide Çankırı’da ben bulunmadım. Bir insan ezik olabilir. 4 yıl boyunca da İdris Şahin ismi altında ezilmiş olabilirler, bunları gayet anlayışla karşılıyorum. Ama artık bu ezikliklerden kurtulun. Şuan itibari ile İdris Şahin yok. Listede bir şekli ile aşağıdaki yapmış olduğunuz karalamalar, edepsizlikler, terbiyesizlikler yukarıdaki birilerinin işine gelmiş İdris Şahin’in önü kesilmiş olabilir. İdris Şahin fobisinden kurtulsun arkadaşlar İdris Şahin AK Parti için gece gündüz çalışan bir kardeşiniz. Dolayısıyla bizim üzerimizden siyaset yapmayı bırakın aday olan tüm kardeşlerimiz son derece haysiyetli, son derece şerefli ve namusuyla helal daireden geçimlerini yapan insanlardır.” dedi.

"Delikanlı adam çıkar; 'İdris’in şurada hatası var, şurada haksız menfaat temin etti, ben bunun için bu sözü söyledim' der." ifadeleri ile açıklamasına devam eden Şahin, "Eğer orada ulu orta 23 kişiyi itham ederek konuşmak hiç kimseye yakışmaz. Kimin ne yaptığını, son 4 yıl içerisinde burada dikili ağacı olmayanların siyaset sonrasında neler yaptıklarını hepiniz biliyorsunuz. Biz söyleyemiyoruz, siz de yazamıyorsunuz. Biz söyleyemiyoruz çünkü aynı partinin mensubuyuz. Bizim arkadaşımız. 4 yıl boyunca Çankırı’da milletvekilliği yaptığım sürece ne Ankara’da ne Çankırı’da bir liralık akçalı iş yaptığımı bir Allah’ın kulu ispatlasın, bütün variyetimi teslim etmeye hazırım. Biz bu kadar cahil değiliz, burada 23 tane arkadaşımız müracaat etmiş ama işin orijininde Çankırı içinde yaşayan ticaret yapan 4-5 tane arkadaşımız var. Bu konuda en son laf söylenecek isimlerden biri olmamıza rağmen artık işine baksın arkadaşlarımız, kendi önlerine baksınlar. AK Parti tekrar ona bir hayat imkanı verdi. Dedi ki; tekrar aday oldun işine gücüne bak. Dolayısıyla hırlıydı, hızsızıyla bir bütünü ifade ediyorum ilçeler ve il dahil bütün arkadaşlarımızla bu söylenen sözü aynen iade ediyoruz. Böyle bir şeyi asla ve asla doğruda bulmuyoruz. Ben il başkanlığı yapan arkadaşlarımıza, aday olan arkadaşlarımıza kendimin de kefil olduğunu ifade ediyorum. Çankırı’da hiçbir MHP’li, CHP’li şahsımızı kastederek 'bu adam hırsızdı, hırsızlık yaptı, haksız mal temin etti' diye söyleyemez, söylememiştir. Bunu söyleyen ancak ve ancak kendisinin ne yaptığı bilmeyen İdris Şahin adı altında eziklik duyan insanların söyleyebileceği sözdür. Bu karalamalarla ve iftiralarla Türkiye’nin gündeminde ancak bu şekilde yer bulabilir. 4 yıl birlikte yürüdüğü, öncesinde senin için köy köy, kent kent dolaşan, bir oy daha nasıl fazla alabiliriz diye ortaklık kurduğun arkadaşına bunu söylüyorsan, veyahutta bu partiden aday olan arkadaşlara söylüyorsan, bu bir gaflettir. Delalettir. Bunu asla ve asla kabul etmiyorum yakışıksız, çapsız, düşüncesiz söylenen bu sözler Çankırı’da ciddi anlamda arkadaşlarımızı yaralamıştır.” ifadelerini kullandı.