Malatya’da Dilek Başpınar Mahallesi’nde yaşayan Kadim Özbey, yaşadıkları bölgeye hizmet talebiyle muhtara başvurduklarını, muhtarın ‘Oyunu AK Parti’ye verin ki birlikte birşeyler yapalım’ dediğini iddia etti.

Yeşilyurt İlçesine bağlı Dilek Başpınar Mahallesi’nde yaşayan Özbey, ilçe belediyesinden hizmet alabilmek için bağlı bulundukları muhtarlığı gittiklerini belirtti. Muhtarın cevabı ile şaşkınlığa uğradıklarını söyleyen Özbey, şöyle devam etti: “Hizmet alabilmek için Dilek Mahalle Muhtarlığına gittik. Muhtar bize direk olarak ‘Oyunuzu da artık AK Parti’ye verin ki birlikte bir şeyler yapalım’ dedi. Bende ne AK Parti’ye oy veririm, ne de hizmet isterim diyerek oradan ayrıldı. O şekil bizi karşıladı. Kaç defa gidiyoruz ama hizmet vermiyorlar.”

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Özbey ise “Sularımız kesik. Yollarımız bozuk. Parti meselesinden dolayı bize hizmet gelmiyor. ‘İlla bize oy verin’ deniyor. Kimse bize hizmet vermiyor. Bizim oy vereceğimiz belli” diye konuştu.

HDP Malatya milletvekili adayı Aydın Erdoğan ile partililer mahalleyi ziyaretinde vatandaşlar ayrımcılıktan dert yandı. Aydın Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, “Özellikle AKP’li belediyeler oyları az buldukları mahallelerde böyle bir tavır içinde. Bu AKP belediyeciliği, ayrımcı bir zihniyettir. Bu tutumun sona ermesi gerekiyor. Bu seçimlerde bütün bu haksızlıkların hesabını halkımız soracaktır” diye konuştu.