Aksiyon-İş Sendikaları Konfederasyonu ve Cihan Sendikalar Konfederasyonu üyeleri valiliğin izniyle 1 Mayıs'ı Taksim'de kutladı. Aksiyon İş Genel Başkanı Vedat Öztürk ve Cihan Sendikalar Konfederasyonu Genel Bakanı Naci Haliloğlu’da katıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerine İstanbul valiliğinin izniyle Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve Cihan Sendikalar Konfederasyonu üyeleri, Taksim Meydan’da gelen Kazancı yokuşundaki anıta karanfil, Cumhuriyet Anıtı'na da çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Burada konuşan Cihan Sendikalar Konfederasyonu Genel Bakanı Naci Haliloğlu, “Ankara’dan ta İstanbul’a TOMA’larla takviye emniyet mensubuyla birlikte 20 bin kişiyle İstanbul’un bu bölgesi adeta sıkı yönetim ilan edilmiş durumda. Biz burada çalışanlarımızla ve halkımızla birlikte olmayı arzu ediyorduk. Dünyada bir örneği var mı bilmiyorum. Ama son bir buçuk 2 yıldır özgürlüklerden ve geriye gidişin bir yansıması da Taksim’dedir. 77’de yaşanılmış hadiseler bahane edilerek bu bayram engellenemez.” dedi.

Hükümetin itibar sendromu yaşadığını belirten Haliloğlu şunları söyledi: “Bu itibarı lüks makam araçlarında, VİP uçaklarda ve saraylarda arayan iktidar yanlış yerde arıyor. İtibar bugün dünya kamuoyunda burada aranmalı. Özgürlüklerin kısıtlanmasıyla ve kamu çalışanlarının sürgünleriyle 200 bine yakın Cumhuriyet hükümetleri devrinden beri görülmemiş bir şekilde yerlerinden edilmiş, sürgün edilmiş, görevlerinden alınmış. Kamu çalışanlarının sesini biz burada duyuramıyoruz maalesef.”

Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı, Vedat Öztürk ise, “Bugün 1 Mayıs emek ve dayanışma günü. Bu açıdan bulunduğumuz anıt hakikaten önem ifade etmekte. Maalesef kötü düşünceli insanlar katlettiler bir daha bu acıların yaşanılmasını istemiyoruz. Sadece Taksim’de emekçi kardeşlerimiz hayatını kaybetmiyor. Biliyorsunuz Soma’da ve Ermenek’te emekçi kardeşlerimizi kaybettik. Oralarda bizim için çok önemli ve değerli. İş sağlığı ve güvenliğinin gerçekten de uygulanması ve devlet yönetenlerinin de bunun arkasında ciddi takipçisi olmalarını istiyoruz. Bundan sonra iş kazaları yaşanılmasın istiyoruz. Ancak bakıyorsunuz şuanda 2015 yılında bile 400 kardeşimiz hayatını kaybetmiş bulunmakta.” açıklamasını yaptı.

Sendika üyeleri kutlamanın ardından alandan ayrıldı.