Aktif Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ömer Yılmaz, Türkiye genelinde 2 bini aşkın öğretmenle yaptıkları ankette yüzde 96 oranında öğretmenlerin okullarda çocuk bakım odası kurulması istediğini söyledi. Özellikle kadın öğretmenlerin aklında hep bakıcılar ve bakıcı kaynaklı sorunların olduğunu ifade eden Yılmaz, başarı için öğretmenlerin bu stresten kurtulması gerektiğini vurguladı.

Yılmaz yaptığı açıklamada, mevcut iş kanununda okullarda bakım odası kurulmasının bulunduğunu, öğretmenlerin de okullarında bakım odası istediklerini söyledi. Türkiye genelinde 2 bini aşkın öğretmene yönelik yaptıkları ankette yüzde 96 oranında okullarda çocuk bakım odası kurulmasını istediklerini vurgulayan Yılmaz, “Dünyada zaten uygulanıyor. Biz burada diyoruz ki, öğretmenimizin okulunda bir oda tahsis edilerek bu oda teşrifatı yapıldıktan sonra öğretmenimiz çocuğunu güvenli bir şekilde getirse, odaya bıraksa ve aklı evde olmasa, acaba bakıcı çocuğuma ne yapıyor, acaba kişiliğin oluştuğu dönemde bakıcının formasyon eksikliğinden kaynaklanan yetersizliğine maruz kalıp aşılamayacak problemlerle karşı karşıya kalabilir mi buna çözüm olacak bir mesele koyarsınız, başına da çocuk gelişimi mezunlarını koyarsınız." dedi.

Çocuk bakım odalarının büyük bütçeler gerektirmediğini de anlatan Yılmaz, "Bayan öğretmenlerimiz teneffüslerde, boş kaldıklarında kendi aralarında hep bakıcı meselesini konuşuyor. Öğretmenlerimizin daha verimli olabilmeleri için buna bir çözüm bulunmalı. Bunun yanında öğretmenin enflasyona yenik düşen bir maaşı var. Memur zaten ekonomik kriz içerisindeyken, 500-900-bin TL vererek bakıcı tutuyor. Bundan da kurtulmuş olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da faydasına olacak. MEB, bakıcı kaynaklı öğretmen sıkıntılarından da kurtulmuş olacak. Bakıcıdan kaynaklı sıkıntılarda öğretmen izin alıyor, bu proje bunun da önüne geçmiş olacak.” diye konuştu.

Projenin gerçekleşmesi için Milli Eğitim ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na talepte bulunduklarını anlatan Yılmaz, "Biz de okullarda okul müdürlüklerine dilekçeler vererek bu meseleyi gündemde tutuyoruz. Olumlu tepkiler de alıyoruz. Her okulda bir bakım odası açılması gerekiyor. Bu bir zorunluluk. Eğitim açısından da, personel açısından da gelecek nesillerimiz olan evlatlarımızın psikolojik olarak doğru pedagojik formasyon eğitimi açısından da faydalı." ifadelerini kullandı.