Mersin'de Aktif Eğitim Sen tarafından "Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum" projesi ile uyuşturucu ile mücadele çalışması başlattı.

Sendika üyeleri projenin başlangıcını Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yürüyüş yaparak verdi. Sendika üyeleri pankartlar açarak uyuşturucunun zararlarına dikkat çekti. Aktif Eğitim Sen Mersin Temsilcisi Tekin Nasır burada yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığının izlediği hatalı ve kimi zaman da maksatlı politikaları yüzünden eğitim sisteminde onlarca problemin çözüm beklediğini kaydetti. Yapılan istatistiklerin kötü alışkanlıklar konusunda özelde milli eğitim sisteminin genelde de ülkenin iyi bir sınav vermediğini gösterdiğini anlatan Nasır "Sendika olarak birilerini sorgulamak yerine, elimizi taşın altına koymayı tercih ettik. Bu vahim tabloya karşı kapsamlı bir mücadele planı hazırladık. Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum” projesi ile ülke genelinde kötü alışkanlık düzeyinde bağımlı ve bağımlılık riski taşıyan çocukları, gençleri ve ailelerini bilgilendirici ve eğitici çalışmalar içeren stratejik eylem planımız hazır. Hedefimiz, evlatlarımızı, toplumumuzu, geleceğimizi tehdit eden her türlü zararlı bağımlılığı en aza indirmek, mümkünse tümüyle yok etmek." diye konuştu.

Eylem planının çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla yürütüleceğini vurgulayan Nasır, "Başta eğitim ve sağlık çalışanları olmak üzere, kamuda ve özelde ilgili olan herkes sürece dahil edilerek “bağımlı" veya "yatkın" olduğu değerlendirilen öğrenim çağı çocuklarının ve ailelerinin bilinçlendirilmesini, böylece de en sağlam şekilde korunmaya alınmasını içermektedir. Çünkü en garantili yol, tehlike altındaki kişinin bilinçlenmesi ve kendi iradesiyle doğru tercihi yapmış olması, hayatını da bu tercihe göre sürdürmesini sağlamaktır. Yine eylem planı kapsamında yürütülecek eğitim çalışmalarıyla, eğitimcilerin ve sağlık çalışanlarının, zararlı alışkanlık ve bağımlılıklara karşı en etkili şekilde nasıl mücadele edebilecekleri hususunda donanımlarını geliştirmeleri sağlanacak, bu konuda toplumda farkındalık oluşturacak çok sayıda eğitici ve gönüllüler yetiştirilecektir. Emniyet birimleri, çeşitli üniversiteler ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan çalışmalarımız, genel merkezimiz ve şubelerimiz eliyle yürütülecektir." şeklinde konuştu.