Akören Ortaokulu'nu ziyaret eden Kaymakam Ahmet Ziya Filizer, proje sorumlusu Samet Doğan ve Sercan Keskin'den bilgi aldı.

Projenin ilçedeki diğer okullara da örnek olması temennisinde bulunan Filizer,"Geleceğimiz olan çocuklarımızın her yönüyle yetişip ahlaklı bir insan olması arzuladığımız bir hedeftir" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Samet Doğan ise şunları kaydetti: 

"Projeyi gerçekleştirebilmek için Aladağ Belediyesi'nden de destek alarak çeşitli ebatlarda afişler bastırarak okulun değişik yerlerine astık. Öğrencilere tişörtler dağıttık. Böylece hem okulda hem de mahallemizde küfre karşı kampanya başlattık. Öğretmen ve öğrencilerimizi proje hakkında bilgilendirdik, onlar da projeye sahip çıktılar. Umarım bu güzel proje diğer okullara da örnek olur. Şimdiden 5 okul kendi okullarında da projeyi yürütmek için başvuru yaptılar."

Okulun müdürü Abdulkadir Yardım ise "Eğer biz çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren iyiyi, güzeli, doğruyu öğretirsek, toplum da zamanla kendiliğinden düzelecektir. Sağlam bir nesil, iyi bir eğitimden geçmekle olur" ifadelerini kullandı.