Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde bulunan Alara Çayı üzerine hidroelektrik santrali (HES) yapımına karşı çıkan yöre halkının başvurusu üzerine Antalya 1. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması ve ÇED uygundur raporunun iptali davasını usül yönünden kabul etti. Dosyanın esastan görüşülmesi için davalı taraf olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2 hafta içerisinde savunma yapması istendi.

Tabiat harikası Uçansu Şelalesi'nin de üzerinde bulunduğu Alara Çayı'na 7 adet HES yapımı planlanıyor. Bunlardan ilki olan Kamer HES projesi için verilen 'ÇED Olumlu' raporu bölgede yaşayan köylüler tarafından tepkiyle karşılandı. Yaşadıkları alanlarının yok olmasını istemeyen köylüler, avukat aracılığıyla mahkemeye başvurdu. ÇED uygundur raporunun iptalini, yürütmenin durdurulmasını talep etti. 1. İdare Mahkemesi, bölgede yaşayan vatandaşların bu talebini işleme alarak davayı usul yönüyle görüştü. Davanın esastan görüşülmesi için ilgili devlet kurumlarından 15 gün içerisinde savunma yapması yönünde karar verdi. Aynı bölgede yapılması planlanan iki HES projesi 2013'te köylülerin karşı çıkması nedeniyle mahkeme kararıyla iptal edilmişti.

Yaşadıkları bölgede HES istemeyen köylülerin müvekkilliğini yapan avukat Münip Ermiş, mahkemenin Bakanlığa 15 gün süre vermesine gerek olmadığını, söz konusu ÇED uygundur raporunun kısa sürede mahkemeye sunulabileceğini ifade etti. Alara Çayı'nın bölgede yaşayan canlılar için hayati bir öneme sahip olduğunu belirten Ermiş, bu canlıların hayat hakkının korunması için mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.