Adana'da bir cami imamının Alevi kökenli bir kadının cenazesi için sela okumadığı ileri sürüldü. Alevi Platformu Başkanı Murtaza Moroğlu, "İmamın çağdışı, insanlık adabına aykırı bu tavrı Anadolu toprakları üzerinde yüzyıllardır birlikte yaşamış toplumları karşı karşıya getirme çabasından başka bir şey değildir." dedi.

Nurten Mirzeler(54), Almanya'da hayatını kaybetti. Kocası Ömer Mirzeler eşini "baba toprağı" diyerek Adana'da defnetmek istedi. Cenazeyi merkez Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesine getirdi. Burada Mirzeler'in yakınlarından Mehtap Mutluer, cami imamının yanına giderek sela verilmesini istedi. Ancak iddiaya göre imam, "Alevilerin selası mı okunur" diye cevap verdi. Mutluer, bunun üzerine yakınlarına gidip durumu anlattı.

Adana Alevi Platformu Başkanı Murtaza Moroğlu, kadının yakınlarının bulunduğu mahalleye gelip taziye ziyaretinde bulundu. Ardından Alevi temsilcilerinin de katıldığı ortamda bir açıklama yaptı. Moroğlu'nun açıklamasına Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da destek verdi. Moroğlu, toplumsal barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, "Görevi toplumsal barışı sağlamak olan imamın bu davranışı ne İslamiyet ne de insaniyetle bağdaşır. Bu kişinin sadece yerinin değiştirilmesi değil aynı ayrıştırıcı tavrın tekerrür etmemesi için meslekten ihraç edilmesini ve hakkında yasal işlem yapılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.