Diyarbakır'da 14 yıl önce uğradıkları saldırı sonucu şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru, düzenlenen törenle anıldı.

Emniyet Müdürü Okkan ile polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy için anma töreni, saldırının gerçekleştirildiği Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı'nda yapıldı. Anma programına Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Halis Böğürücü yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru, şehit edildiği yere karanfil bırakıldı.

Programda konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy," Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ve beraberindeki polis memurlarımızı anma için bir aradayız. 2001 tarihinde şehit edildiği tarihte ben İçişleri Bakanı Genel Sekreterliği görevini yapıyordum. Şehit haberini büyük bir üzüntü ile aldık. Başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere bütün Türkiye şehit haberleriyle üzüntü duydu. Halkın huzur ve güvenliği içerisine yaşam sürmesi için özveriyle çalışan emniyet teşkilatımız birçok noktada şehit veriyor. Ali Gaffar ve beraberindeki arkadaşlar Diyarbakır halkıyla bütünleşmiş." dedi.