Eskişehir’de Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın dövülmesine ilişkin görüntüleri, kurtarması gerekirken iki kez sildiği öne sürülen Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı, bilirkişi Serkan Uğurluoğlu hakkında 'gerçeğe aykırı bilirkişilik' suçlamasıyla bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi. Mahkeme, bilirkişinin yaptığı işlemlerin ODTÜ’de iki bilgisayar mühendisi ile bir elektronik mühendisine sorulmasını istedi. Buna göre, Ali İsmail'in dövülme görüntülerinin bilirkişi tarafından silinip silinmediği üç bilirkişi tarafından belirlenecek.

Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesi sonrasında, hiç kayıt yapmadığı iddia edilen Harman Ermek Fırını’nın güvenlik kamerası hard diski, bilirkişi olarak atanan Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Serkan Uğurluoğlu’na verildi. Uğurluoğlu, 26 Haziran 2013’teki raporunda, "Fırına ait diskin içeriğinde bir veri tespit edilememiş, disk boş olarak görülmüştür." dedi. Ardından aynı hard disk, Jandarma Kriminal Dairesi’ne gönderildi. Korkmaz’ın dövüldüğü ana ilişkin görüntüleri kurtararak geri getiren jandarma, hazırladığı raporunda, kayıtların dört kez silindiğini tespit etti. Üçüncü ve dördüncü silme işlemlerinin 21 ve 22 Haziran’da yapıldığı belirlendi. Hard diskin bu tarihte, bilirkişi sıfatıyla görevlendirilen Uğurluoğlu’nda olduğu, görüntüleri kurtarması istenen bilirkişinin ‘formatlama’ yoluyla silme işlemi yaptığı öne sürüldü.

Bunun üzerine savcı Hasan Ali Erkan, "bilirkişinin gerçeğe aykırı mütalaada bulunduğunu ve görevinin gereğini yerine getirdiği sırada gerekli özeni göstermediği"ni gerekçesiyle bilirkişi Uğurluoğlu hakkında geçen 11 Kasım’da iddianame düzenledi. Uğurluoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 276. maddesine göre ‘gerçeğe aykırı bilirkişilik’ iddiasıyla bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istenilen iddianame, 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi ve yargılama başladı.

6. Asliye Ceza Mahkemesi, bugünkü oturumunda bilirkişi Uğurlu'nun bilgisayar üstünde yaptığı işlemlerin ODTÜ’de iki bilgisayar mühendisi ile bir elektronik mühendisine sorulması istendi. Mahkeme, duruşmayı 9 Temmuz tarihine erteledi. Taraflara ODTÜ’deki bilirkişilere sorulması gereken soruların mahkemeye 9 Temmuz tarihinde yazılı olarak sunulması talep edildi. 9 Temmuz'daki duruşmada mahkeme, bilirkişiden istenilen sorular ile birlikte hard diskleri ODTÜ’ye gönderecek. Burada yapılan inceleme sonrasında bilirkişi Uğurlu'nun Ali İsmail'in dövülme anına ait görüntüleri silip silmediği belirlenecek.