Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, Meclise gitmesi halinde milletvekillerine tanınan kıyak emekliliğe son vermek için uğraşacağını söyledi.

Peri, milletvekilliğinin bir meslek olmadığını ve emeklilik diye bir hakkın söz konusu olmaması gerektiğini dile getirdi. Meclise giden tüm vekillerin halkı temsilen gittiğine dikkat çeken Peri, “Siz halkın vekiliyim diyorsanız, halktan üstün olmamalısınız. Milletvekilleri de halkın sorunlarını dile getirip çözüm bulmak için meclise gidiyor. Ancak temsil etmeye gittiğiniz insanlar bin liranın altında asgari ücretle mağdur bir halde iken siz kalkıp kendi maaşınızı artırır ve kıyak emeklilik diye bir yasa çıkarırsanız, olmaz. Kıyak emekliliğin iptali ve vekilliğin meslek olmadığını anlatmak için elimden geleni yapacağım.” dedi.

Mecliste çok sayıda milletvekilinin hem emekli maaşı, hem de vekil maaşı almasının kabul edilemez bir durum olduğunun altını çizen Peri, “Zaten vekil maaşı alan milletvekilleri bir de emekli maaşı alıyor. Meclise gittiğimde vekil emekliliği için önerge vereceğim. Ayrıca vekil emekliliğinin iptal edilmesini isteyeceğim. Eğer ki, Meclise gider de, bu yanlışlık için mücadele etmezsem, oy istediğim, sizi temsil edeceğim dediğim ve içinizden biriyim dediğim halka hesap veremem. Buradan bir kez daha sesleniyorum, ben halkı temsilen gidiyorum ve onların faydasına olan işlere imza atacağım.” diye konuştu.

Peri, asgari ücretin bin 500 lira, emeklilere dini bayramlarda ikramiye verilmesi, atanamayan öğretmenlerin atanması, mazotun 1.5 liradan verilmesi için gayret göstereceğini dile getirdi. Peri, şunları söyledi: “Ben daha önce de söyledim. Vekil maaşımı kız çocuklarının eğitimi için harcayacağım. Kıyak diye tabir edilen vekil emekliliğinin son bulması için gayret göstereceğim. Hepsinin takipçisi olacağım. Eğer ki, bu vaatleri yerine getiremezsem çekilmesini bilirim. Halkın vekili halkın vekilliğini yapmalı. Önce ben maaş alayım hemen emekli olayım derdine düşersen o vebalin altında ezilirsin” şeklinde konuştu.