Mersin’de bir kişi, beraber alkol aldığı yaşlı komşusunu alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonrası döverek öldürdü.

Olay, merkez Akdeniz ilçesi Üçocak Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 5432 Sokak’taki bir evin zemin katında tek başına oturan Cevat Baştuğ (65), komşusu olan A. Ü. (29) ile birlikte söz konusu ikamette alkol aldı. Bir süre sonra Cevat Baştuğ ile A.Ü. arasında alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma sonrasında A.Ü., Baştuğ’u darp etmeye başladı.

Sesler üzerine olay yerine gelen komşuları, kaçmaya çalışan şüpheli A.Ü.’yü engelleyerek durumu polise ve 112 ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, Baştuğ’u tanınamayacak halde yüzü koyun yatarken buldu. 112 ekiplerinin kontrolleri sonrasında Baştuğ’un hayatını kaybettiği tespit edildi. Üstü başı kan içinde kalan şüpheli A.Ü. ise polis tarafından olay yerinden alınarak Cinayet Büro Amirliği'ne teslim edildi. 2 çocuk babası Baştuğ’un yıllar önce eşinden ayrıldığı, evinde tek başına yaşadığı, katil zanlısının ise sokak komşusu olduğu öğrenildi.