Alkolün insanı ne hale getirdiğini gözlükler bile anlatmaya yetti. Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanı’nda açtığı sergide ilginç görüntüler yaşandı. Polis, alkollü araç kullanımının ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmak için ithal edilen alkol gözlüğünü vatandaşlara kullandırdı. Vatandaşlar, 100 promil alkollü insanının neler görebildiğini alkol gözlüğü ile göstermeye çalıştı. Alkol gözlüğünü takanlar, kaleye futbol topuyla şut attı. Ancak vatandaşlar topu çift gördükleri için vuruş yapamadılar.

Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Kayseri Emniyet Müdürlüğü bir dizi etkinlik yapıyor. Emniyet Müdürlüğü, vatandaşı verilen hizmetlerle ilgili vatandaşa bilgi vermek amacıyla Cumhuriyet Meydanında sergi açtı. Sergide olay yeri inceleme ekiplerinin yaptıkları çalışmalar, toplum destekli polis tarafından hırsızların kapı ve pencereden nasıl girdikleri, trafik kazalarının oluş sebepleri ve emniyet kemerinin önemi, uyuşturucu ile mücadelede yapılan çalışma ve narkotik köpeklerinin nasıl yardımcı oldukları anlatıldı.

Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ve Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, çok sayıda emniyet personeli ile vatandaşlar katıldı. Sergide en çok dikkat çeken ise alkol gözlükleriydi. İthal edilen gözlükler, bilimsel olarak yapılan çalışmalarda, 100 promil alkol almış birisinin etrafındaki eşyaları nasıl gördüğünü gösteriyordu. Gözlügü ilk takan ise Vali Yardımcısı Aygenç oldu. Aygenç, gözlüğü taktıktan sonra önündeki topla kaleye şut atma denemesi yaptı. Ancak topu çift gördüğü için topa vuramadı. Vatandaşlar gözlükleri taktı ve topa vurmaya çalıştı. Ancak topu çift gören vatandaşlar ayaklarını boşa salladı. Emniyet görevlileri, alkol alarak araçla trafiğe çıkanların nesneleri çift görmeye neden olduğunu belirterek, alkol almamalarını, alkollü olarak araç kullanmamaları tavsiyesinde bulundu.

Emniyet kemerinin önemini anlatmak için ise, simülatör araçta sergide anlatıldı. Bazı vatandaşlar cesaret ederek araç bindi. Emniyet kemerini taktı. Daha sonra araç birkaç kez takla attı. Emniyet kemeri takılan olan kişiler, koltukta sabit kaldılar. Takılı olmayanlar ise aracın tavanından elleriyle destek alarak durmaya çalıştı.

Sergi sırasında sivil polisler kendi arasında kavga etmeye başladı. Birkaç kişi ise ayırmaya çalıştı. Kavga edenler uzaklaştırıldı. Sonrasında kavgayı ayıran kişi cep telefonunun çalındığını söyledi. Cep telefonunun çalındığını söyleyen asayiş şube müdürlüğünde görevi polis, kavganın tamamen kurgu olduğunu dile getirerek, bazı hırsızların, kendi aralarında bir kavga çıkartarak insanların ceplerindeki değerli eşyaları çaldıklarına işaret etti. Vatandaşların uyanık olmalarını istedi.

Olay yerine inceleme ekipleri, meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili neler yaptıklarını anlattı. Toplum destekli polisler, evlerin pencere ve kapılarında kullanılan malzemelerin hırsızların işini bazen kolaylaştırdığını uygulamalı olarak anlattı.